Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Paralarda Alışkanlıklar Değişiyor: İşlem Saatlerine Dikkat

Kripto para piyasalarıyla geleneksel piyasalar arasındaki işlem saatleri, birbiriyle örtüşmeye başladı.

Kripto paralar ile 7 gün 24 saat boyunca aralıksız şekilde işlem yapılabiliyor olması, geçmişte büyük çaplı yatırımcılar ile piyasa yapıcılar arasında bazı sorunlara yol açtı.

Ancak spot Bitcoin ETF’lerinin onaylanmasının ardından kripto para piyasalarındaki en aktif işlem saatleri, geleneksel piyasaları andırmaya başladı.

Kaiko tarafından yapılan analize göre Bitcoin’in haftalık işlem hacminin artık yalnızca %13’ü hafta sonu yapılan işlemlerden kaynaklanıyor. Bu oran, 2018’de %24 düzeyindeydi.

Kaiko analistleri, “Bu düşüş, likidite koşullarının hafta sonları kötüleşmeye başladığını gösteriyor ve bu, piyasa altyapısının kötüleşmesi ve kurumsal yatırımcıların daha aktif olması ile açıklanabilir.” dedi.

İşlem hacimleri, hafta sonları özellikle ABD’deki borsalarda düşüş gösteriyor. Bu borsalardaki oran %11’e kadar geriledi.

Analistler, “İlginç şekilde yurt dışındaki piyasaların hafta sonlarındaki hacmi tarihsel olarak hep daha yüksek oldu ki bu da bireysel yatırımcıların daha aktif olduğunu gösteriyor.” dedi.

Spot Bitcoin ETF’lerinin büyümesi halinde hafta içleri görülen hacimlerle hafta sonları görülenler arasındaki farkın artması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!