Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Paraların Menkul Kıymetlerin Yerini Alması Yakın Mı? Teknolojistler Yanıtladı

Kripto para birimleri özellikle 2018 yılının başlarından beri farklı kullanım alanlarına yayılsa ve bunların bir dalı da menkul kıymetler ve bu gibi varlıkların dijitalleştirilmesi olsa da, konu üzerine uzmanlığı bulunan bazı kişiler bu durumun yakın bir zamanda büyük bir değişime yol açamayacağı görüşünü savunmakta.

Bu hafta yapılan ETHDenver konferansında masaya yatırılan konu hakkında görüşünü bildiren SPiCE VC isimli blockchain risk sermayesi firmalarından birisinin kurucu ortağı olan Tal Elyashiv,  kripto paraların menkul kıymetlerin yerini almasının oldukça zorlu olduğunu vurguladı. Elyashiv’in firmasının mevcut ABD menkul kıymet yasaları altında kendi risk sermayesi fonu için anlık likidite sağlayabilecek bir kripto para tabanlı menkul kıymet piyasaya süren ilk firma olması da, kendisinin bu konudaki görüşlerinin önemini bir üst seviyeye çıkarmakta.

Elyashiv konu hakkında yaptığı açıklamada bu konseptin henüz ilk aşamalarında olduğunu ve gelişmesi gerektiğini ifade etti. Tokenleştirilmiş menkul kıymet kavramının henüz tam potansiyeline ulaşamadığını belirten ünlü isim, konu hakkında şuları ifade etti:

”Kurumsal alt yapının büyük parçalarının önümüzdeki birkaç yıl içerisinde buraya girdiğine tanıklık edeceğiz. Kurumsal yatırımcıların bu yıl geldiğini görmek mümkün olacak.”

Elyashiv’in yanı sıra Satis Group token danışmanlık firmasının COO’su Shala Burroughs da konu hakkında aynı görüşe sahip olduğunu ve ”konu menkul kıymetler olduğunda,” bunun bir menkul kıymeti temsil eden token olduğunu ve olayın sadece isimden ibaret olmadığını vurguladı. Uzmanlara göre tokenleştirilmiş menkul kıymet sektörünün büyümesi için çok daha fazla zamana ihtiyaç var ve şuan yaşanan gelişmelerin bunların ”bebek adımları” tarzında yorumlanabilmekte.

Özellikle STO olarak da bilinen menkul kıymet tokeni arzları, bu sektörün geleceği olarak bilinmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment