Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Piyasası Nispeten Stabil Durumdayken Theta Yüzde 30 Artış Yaşadı

Kripto piyasası son 24 saat içerisinde 4 milyar dolarlık bir değer kazanımı göstererek yatırımcılara bir nebze olsun nefes alma olanağı sağladı.

Bitcoin, Ethereum, Ripple ve Bitcoin Cash gibi büyük kripto para birimlerinin nadiren yükseldiği ancak hala stabil bir durum sergilediği piyasada, küçük ölçekli kripto para birimleri hem dolara hem de diğer büyük kripto paralara karşı olağanüstü bir performans sergilemekte.

İlginç Token Trendleri ve Onların Güçlü Performansları

Kripto piyasası hala iki büyük kripto paraya bağımlı bir görüntü çizmekte: Bitcoin ve Ethereum. Bitcoin fiyatı yükseldiğinde tokenlar yukarıya doğru yoğun bir hareket sergilerken, Bitcoin fiyatı düştüğünde de tokenlar aşağıya doğru ciddi bir düşüş yaşamakta.

Tokenların etki altında sergiledikleri bu davranış Bitcoin ve Ethereum performansına dayalı olup büyük oranda yatırımcıların boğa ve ayı piyasaları dahilinde göze aldıkları risklere göre oluşmakta. Yüksek volatilite oranları ve daha kısa geçmiş performansları göz önüne alındığında tokenlar Bitcoin ve Ethereum’a göre çok daha riskli seçenekler.

The American Institute for Economic Research yaptığı bir araştırmada Ethereum, Ripple ve Bitcoin Cash‘in de aralarında bulunduğu lider kripto para birimleri arasında Bitcoin’in bunlara nazaran daha az volatil olduğunu ortaya koydu. Araştırmacılar konu hakkında şunları belirtmekte:

”Ekonomistler ve istatistik uzmanları değişken bir şeyin volatilitesini bir çok yolla ölçer. Kısmen basit bir ölçü kullanırız: fiyatlardaki günlük değişim oranı. Biz her kripto para biriminin günlük ve yıllık getiri yüzdelerinin ortalamasını çıkartırız. Bizim elimizdeki verilere göre Bitcoin kıyasladığımız beş kripto para birimi arasında en az volatil olanı. Bitcoin 2016 yılında en düşük günlük fiyat değişim ortalamasına ulaştı ki bu oran %2’den bile daha düşüktü. Daha sonra 2013 yılından beri görülmeyen yüksek oranlara yükseldi.”

Bu sebeple yatırımcılar ayı piyasasının hakim olduğu dönemlerde tokenlarda bulunan fonlarını Bitcoin veya Tether gibi stabil koinlere aktarırken, boğa piyasasının hakim olduğu dönemlerde hem kısa dönemli hem de uzun dönemli olarak tokenlara geri dönüş yaparak nispeten daha volatil varlıkları kullanıp daha fazla kar marjı elde etmeye çalışıyor.

Araştırma sonuçlarına göre Tokenlar durağan piyasalarda da daha iyi performans göstermekte. Geçtiğimiz iki gün içerisinde Theta, Golem, Kyber Network, Aelf, Zilliqa,ve Ontology gibi tokenlar, Bitcoin’e karşı %10 ile %20 arasında değer kazandı ki bu esnada Bitcoin de 5.800 dolar seviyelerinden 6.250 dolar seviyelerine kadar yükselmişti.

Theta 24 Haziran Tarihinden Beri Bitcoin’e Karşı %43 Değerlendi

Özellikle Theta, Youtube kurucu ortağı Steve Chen, Samsung, Sony ve Sierra Ventures gibi firmalar ve kişiler tarafından tavsiye edilen ve piyasalara giriş yaptığından beri adından sıkça söz ettiren Ethereum temelli bir token. Theta 24 Haziran tarihinde elde ettiği %20’lik artışın üzerine 26 Haziran tarihinde de %30’a yakın bir artış sergiledi.

Theta, Bitcoin’e karşı 0.000018’den, 0.00002584 gibi bir fiyata yükselip 24 Haziran tarihinden itibaren %43’lük artış gösterdi. Çeşitli fiyat göstergeleri Theta için ölü bölgeye işaret etmekte ki bu token’in ilerleyen günlerde, diğer büyük kripto para birimlerinin stabil kalması durumunda, değer kazanmasını sağlayabilir.

Theta basın saatine göre 0,172365 dolar birim fiyattan işlem görmekte olup toplam 114.433.587 dolarlık bir piyasa hacmine sahip. Theta’nın basın saatine göre olan 24 saatlik artışı ise %26 seviyelerinde gezinmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment