Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasası Yükselişe Mi Hazırlanıyor: ABD ve İngiltere Tekrardan Masada!

Gemini, kripto para piyasasının ABD ve Avrupa pazarını inceledi.

Kripto platformu Gemini’nin “2024 Küresel Kripto Durumu” raporuna göre, ABD ve İngiltere’de kripto varlıkların benimsenmesi son iki yılda sabit kaldı ve perakende kripto piyasası toparlanmaya hazırlanıyor.

Rapora göre ABD’de kripto sahipliği %21, İngiltere’de ise %18 oranında sabit kaldı. Ancak, Fransa’da bu oran %16’dan %18’e yükselirken, Singapur’da %30’dan %26’ya düştü.

Gemini’nin anketine katılanların %65’i kripto paraları uzun vadeli yatırım potansiyeli için ellerinde tuttuklarını belirtirken, %38’i bu varlık sınıfını enflasyona karşı bir koruma olarak değerlendirdiklerini ifade etti.

Yine de düzenleyici belirsizliklerin kripto sahipliğinde bir engel oluşturduğu belirtildi. ABD ve İngiltere’de kriptoya yatırım yapmayanların %38’i, Fransa’da %32’si ve Singapur’da neredeyse yarısı düzenleyici endişeler nedeniyle kripto varlıklardan uzak durduklarını aktardı.

Rapora göre, spot borsa yatırım fonları (ETF’ler) piyasaya büyüme getirdi ve ABD’deki kripto sahiplerinin %37’si kripto varlıklarını ETF’ler aracılığıyla tuttuklarını belirtti. Ayrıca kripto sahiplerinin çoğunluğu, dijital varlıklarına %5 veya daha fazla tahsis yapmak istediklerini dile getirdi.

Kripto dünyasında cinsiyet farkının ise 2024’te daha belirgin hale geldiği raporda yer aldı. Katılımcıların %69’u erkek, %31’i kadın olarak tanımlandı. ABD’deki kripto sahiplerinin %73’ü, kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde adayların dijital varlık politikalarını dikkate alacaklarını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!