Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

”Kripto Sektörünün ‘Wikipedia’sı”, Pantera, DCG ve 25 Diğer Yatırımcıdan Fon Topladı

11 Temmuz tarihinde şirketin yaptığı duyuruya göre, merkeziyetsiz yapılandırılmış veri startup’ı olan Dirt Protocol, güvenilir veri için kurmayı planladığı blockchain platformuna büyük kripto girişimcilerinden önemli yatırımlar topladı.

Fonlamaya içlerinde Pantera Capital ve Barry Silbert’in Digital Currency Group’un yanı sıra, Coinbase kurucu ortağı Fred Ehrsam da katıldı. Toplamda 15 girişimci ortağa ve 11 melek yatırımcıya ulaşan startup, önemli yatırımlar elde etti.

Topladığı 3 milyon doları aynı isimli platformunu kurmak için kullanacak olan Dirt, platformda blockchain teknolojisi kullanıp güvenilirliği sağlamak için bir çeşit token sistemi kullanacak. Sistem güvenilir verileri token ile ödüllendirirken, yalanları gene aynı şekilde cezalandıracak.

Şirketin dediğine göre bu, ”Wikipedia‘ya benzer olsa da”, tamamen merkeziyetsiz ve müdürsüz bir platform olacak.

Venturebeat kaynağının alıntı yaptığı CEO Yin Wu, konu hakkında şunları ifade etti:

”Merkezi bir hakeme ihtiyaç duymadan neyin doğru olduğunu belirleyebilecek ve güven oluşturabilecek bir şeye ihtiyaç var […] Dirt, Wikipedia’nın ansiklopediye yaptığını, verilere yapacak.”

Veri doğrulama sürecinde, sahip olduğu kurcalanamama ve merkeziyetsizlik özellikleri sayesinde, blockchain teknolojisinin rolü çokça dile getirilmişti. Geçtiğimiz hafta merkeziyetsiz bulut platformu DADI internet sitelerinin, API ve uygulamaların hosting hizmetlerinin güvenliğini arttırmak amacıyla kendi ana ağ uygulamasını piyasaya sürmüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment