Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether, Yasal Uyumu Sağlaması İçin, Üst Düzey Bir Yönetici ile Anlaştı

Tether Ltd. kara para aklama kalite kontrol menajeri Leanardo Real’i CCO olarak işe aldı. Daha önce Kanada’da Bank of Montreal’de çalışan Real, organizasyonun yasalara olan uyumunun sağlanmasında görev yapacak. Tether, bu yeni görevlendirmesini, yaptığı bir basın açıklaması ile paylaşırken, açıklamada, şirket CEO’su Jean Louis van der Velde, şu ifadeler, kullandı:

”Leonado’yu yeni görevinden dolayı kutlarız. Daha önce de alanında uzmanlığını defalarca kanıtlamış yeni çalışanımıza, başarılar diliyoruz.”

İtibari para destekli olduğunu iddia eden birkaç alt koinden birisi olan Tether, dolaşımdaki her bir USDT için bankada bir dolar para bulunduruyor. Ancak sektördeki birçok otorite, Tether’in manipülatif bir araç olduğunu ve şirketin her bir USDT için bankada bir dolar barındırmadığını iddia ediyor.

Özellikle de Tether’e yöneltilen eleştriler, Bitfinex ve Kraken ile olduğu iddia edilen organik bağı. Birçok otorite, Tether’in Bitcoin fiyatını 2017 sonunda kasıtlı bir şekilde manipüle etmek için kullanıldığını iddia ediyor.

Tether’in bu yeni hamlesi, bu yönde oluşan algıyı kırmayı amaçlarken, Leonardo Real’in bu konudaki engin tecrübeleri ile, bu süreçte firmaya yardımcı olması amaçlanıyor. Real, daha önce görev yaptığı firmalarda yasal süreçler ile ilgili önemli işler ortaya koydu. Kara para aklama ile ilgili süreçlerin kontrolünde, Bank of Montreal çatısı altında çok önemli işler yapan Real, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, şöyle konuştu:

”CCO olarak Tether bünyesine katılmak gerçekten de benim için çok önemli ve güzel bir gelişme. Tether ekibinin motivasyonundan, kendilerini işe adamasından ve yeteneğinden çok etkilendim ve kararımda bunların büyük etkisi oldu. Yeteneklerim ve tecrübelerim doğrultusunda firmama yardımcı olmaya çalışacağım. Özellikle de Tether’in yasal süreçlere olan uyum gösterme konusundaki isteğini ortaya çıkarmak istiyorum.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment