Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Şirketi 2 Milyar Dolarlık Bitcoin ve Ethereum’u İade Edecek: Kurtuldu!

İflas eden kripto para şirketi Celsius Network’ün (CEL) iflas mahkemesinden 2 milyar dolarlık geri ödeme planı için onay çıktı.

Terra’nın (LUNA) çöküşü sonrasında zincirleme olarak etkilenen kripto para şirketleri arasında yer alan Celsius iflas mahkemesinde sona ulaştı. Geçtiğimiz eylül ayında alacaklılar arasında oylanan geri ödeme teklifi mahkeme onayından geçti.

Kabul edilen plan kapsamında alacaklılara 2 milyar dolar değerinde Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) ödeme yapılacak. Alacaklılara yapılacak geri ödeme sürecini mayıs ayında Celsius varlıkları üzerindeki açık artırmayı kazanan kripto para yatırım konsorsiyumu Fahrenheit yönetecek.

İflas mahkemesinin yargıcı Martin Glenn konu hakkında yaptığı 9 Kasım günü yaptığı açıklamasında geri ödeme planının onaylandığını teyit ederken verilen bu kararın kripto paraları menkul kıymet statüsüne koymayacağını vurguladı:

Plan, İflas Kanunu’nun 1129. bölümü uyarınca onaylanmıştır. Bu onay emrinde açıklanan hiçbir şey, kripto paraların veya kripto paraları içeren işlemlerin menkul kıymet olup olmadığına ilişkin federal menkul kıymetler yasaları kapsamında bir bulgu teşkil etmez ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun kripto paraları içeren işlemlere herhangi bir temelde itiraz etme hakkını saklı tutar.

Bununla birlikte geri ödeme ve yeniden yapılandırma süreci kapsamında Celsius’a ait Bitcoin madencilik firmasından elde edilen gelirlerde alacaklılara ödeme yapmak için kullanılacak.

Geçtiğimiz günlerde iflas eden kripto para borsası FTX’in davasında kurucu Sam Bankman-Fried suçlu bulunmuş ve davanın sonuna bir adım daha yaklaşılmıştı.

CoinGecko verilerine göre mahkeme onayının ardından hareketlenen CEL %30 yükselerek 0,207259 dolar seviyesinden 0,271780 dolara ulaştı. CEL yazım esnasında 0,255 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!