Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Startup’ları Hong Kong Gökdelenlerine Yerleşirken, Büyük Bankalar Ofislerini Bırakıyor!

Hong Kong içerisindeki emlak sektörü, New York, Londra ve Sidney’in yanı sıra dünyanın en pahalı ortalamalarına sahip pazarlardan birisi. Yine de, kripto para startup firmaları şehirdeki en lüks gökdelenlere yerleşmeye ve büyük bankaların ofislerini boşalttırmaya devam ediyor.

22 Ağustos tarihinde popüler bir kripto para borsası olan ve Bitcoin ile Ethereum tabanlı marj ticareti yapan BitMEX, ana merkezini Cheung Kong Center isimli gökdelenin 45. katına taşıdı ve feet karesi 28.66 dolar olan katın 20.000 feet karelik bir alanını kiraladı.

Borsanın eski ana merkezi Hong Kong içerisindeki pahalı rezidansları ile bilinen Victoria Limanındaydı. BitMEX eski yerinde feet kare başına 3.18 dolar öderken, yeni taşındığı yerde aylık olarak 573.200 dolarlık bir kira ödemesi gerekecek.

Firmanın merkezinin bulunduğu yeni gökdelen içerisinde Bank of America, Barclays, Bloomberg LP, Goldman Sachs ve Hong Kong‘un Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu bulunuyor.

Bankalar Gökdelenleri Terk Ediyor

Hong Kong menşeli bir haber kaynağının açıkladığına göre, Goldman Sachs ve BNP Paribas gibi büyük bankalar bile Hong Kong içerisindeki ofisleri için daha ucuz yerler aramaya başladı. Şehir son zamanlarda en fazla emlak sektörü zammı yapan bölgelerden bir tanesi konumunda. Mevcut ortalama kira harcamaları göz önüne alınırsa, Hong Kong şu an Londra’nın West End bölgesi ve Pekin’in Finans Sokağından bile daha pahalı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment