Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Varlık Yönetimi 2030’da 9 Milyar Dolarlık Bir Pazar Olabilir

Allied Market Research tarafından yayımlanan rapora göre içerisinde kripto para yatırımcılarına yönelik custody ve cüzdan yönetim hizmeti veren kuruluşların yer aldığı varlık yönetim pazarı, 2030 yılına gelindiğinde toplamda 9.36 milyar dolarlık bir değere ulaşabilir.

Kripto para yatırımcılarına portföylerini tek bir platform aracılığıyla yönetme hizmeti sunan şirketler, 2020 yılında toplamda 670 milyon dolarlık bir pazarı temsil ediyordu.

  • Allied Market Research’ün araştırmasına göre bankalar ve fintech kuruluşları, Covid-19 pandemisinin de etkisiyle kripto para hizmetlerine daha çok ağırlık vermeye başladı.

  • Kripto para dünyasındaki varlık yönetim pazarının, 2030’a kadar %30,2’lik bir bileşik yıllık büyüme hızıyla 9.36 milyar dolar değere ulaşması bekleniyor.

  • Kripto paraların daha çok yatırım almasının ve benimsenmesinin, finansal organizasyonlar ve büyük kurumlar arasındaki dijitalleşmenin artmasının ve kripto para almanın gitgide kolaylaşmasının, bu büyümeyi pekiştireceği düşünülüyor.

  • Bölgedeki madencilik şirketlerinin zaman ilerledikçe varlık yönetim hizmetlerine yönelmesi, bunun sonucunda Asya-Pasifik’in pazardaki rolünün büyümesi fakat sektöre 2020’de olduğu gibi Kuzey Amerika’daki kuruluşların öncülük etmesi öngörülüyor.

Görsel: Dolar sembolü (Svilen.milev/CC BY-SA 3.0 lisanslıdır, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!