Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan/Sitharaman: Kripto Paralara “Hayır” Demiyoruz

Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, kripto para teknolojisinin fintech alanında sunduğu fırsatların “göz ardı edilemeyeceğini” ve hükümet olarak kripto paralara doğrudan “hayır” demediklerini söyledi.

Maliye Bakanı Sitharaman, Economic Times’ın haberine göre kripto para regülasyonları ile ilgili yaptığı açıklamalarda bunun “potansiyeli çok büyük bir alan olduğunu” belirtti.

“Bunun özellikle fintech alanında sunduğu potansiyel ve fırsatlar göz ardı edilemez. Bunlar yokmuş gibi hareket edemeyiz. O yüzden kısa süre içerisinde tüm bunların göz önüne alındığında bir (regülasyon) oluşturmak zorundayız.

Kripto paralara hayır demediğimizi daha önce de dile getirdim. Biz, bu teknolojinin fintech’in sahip olduğu potansiyeli maksimum seviyeye çıkarma konusunda nasıl kullanılabileceğini görmek istiyoruz.”

Kripto paralar için tasarlanacak yasal çerçevenin ne kadar kapsamlı olacağı konusunda Hindistan Merkez Bankası (RBI) ile birlikte çalışmak istediğini” belirten Maliye Bakanı, regülasyon çalışmalarının “neredeyse bittiğini” söyledi.

Sitharaman, pazartesi günü verdiği demeçte kripto para yasası için kabineden onay beklediklerini açıkladı. Tüm “özel” kripto paraların yasaklanmasına yol açabilecek tasarının, kabineden bu haliyle onay alıp almayacağı bilinmiyor.


Görsel: 2020’deki bir basın konferansından Nirmala Sitharaman (Hindistan Maliye Bakanlığı, GODL-India, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!