Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fed/Kashkari: Kripto Paraların Yüzde 95’i ‘Dolandırıcılık, Abartı, Zırva ve Kargaşa’

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, kripto para piyasasının %95’lik kısmının “dolandırıcılıktan, abartıdan, zırvadan ve kargaşadan”* oluştuğunu söyledi.

  • Salı günü Montana’da katıldığı bir etkinlikte, “Bundan beş-altı yıl önce, kripto para ve Bitcoin konusunda (şimdikinden) daha iyimserdim.” diyen Minneapolis Fed Başkanı, piyasanın çok büyük bir kısmını “dolandırıcılık, abartı, zırva ve kargaşa” olarak nitelendirip bazı kripto paraların tam anlamıyla birer saadet zinciri olduğunu söyledi.

  • Kripto paraların dünyada ne gibi bir sorunu çözdüğünü sorgulayan Kashkari, “Bunlardan kullanışlı bir şey çıkması imkansızdır demek istemiyorum, bu elbette mümkün. Ama ben bunların yasa dışı faaliyetleri fonlamak dışında bir kullanım alanını, Bitcoin’in çözdüğü ve yasalara uygun olan tek bir kullanım alanı görmedim.” dedi.

  • Kashkari, kripto paraların bir kısmını “çöp coin” olarak adlandırmasının ardından bunları itibari paralardan ayırıp, “ABD hükümeti dolar basımında tekel olduğu için ABD dolarının bir değeri vardır. Eğer bodrum katında kendi paranızı basmaya kalkarsanız, Gizli Servis kapınıza gelip sizi kelepçeler.” dedi.

  • Neel Kashkari, Mart 2020’de katıldığı bir programda, “Federal Rezerv’de sınırsız miktarda nakit para var. Bankacılık sisteminde yeteri kadar nakit olduğundan emin olmak için ne gerekiyorsa yapacağız.” demişti.

*Kashkari, yaptığı açıklamada sırasıyla ‘fraud, hype, noise, confusion’ sıfatlarını kullanmıştır.
Görsel: Neel Kashkari (Tristan Loper/Wikimedia Commons, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!