Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para ve Blockchain Projelerine Yapılan Yatırımlar Artıyor

Kripto para ve Blockchain girişimlerine yapılacak olan yatırımlarıni 2019 yılında yeni rekorlar kırmasının beklendiği ifade edildi. Konuyla ilgili bir araştırma yapan PitchBook isimli firma, gelecek dönemde yatırımcıların kripto para ve Blockchain alanında yer alan girişimlere daha fazla vakit ve para ayıracağını belirtirken, bu alanda daha aktif bir süreç izlenmesinin mümkün olduğu çıkarımını yaptı.

Geçtiğimiz yıl, kripto para ve Blockchain projelerine yapılan toplam yatırım miktarı 2.4 milyar doları bulurken, bu yıl bu rakamın daha da artacağı kaydedildi. Pitch Book, yılın ilk 4 ayında kripto para ve Blockchain projelerinin 850 milyon dolarlık bir yatırım aldığını ifade ederken, şu anki rakamların da bu tezi doğruladığını belirtti.

Firma aynı zamanda hali hazırda bu sektöre yatırım yapan şirketlerin yatırımlarını arttırma yoluna gittiğini ifade ederken, sektöre yeni yatırım ofislerinin gelmesinin de ihtimal dahilinde olduğunu belirtti.

2018 yılı boyunca hesaplanan toplam yatırım miktarının 117 ayrı yatırım haberinden geldiği ifade edilirken, bu yıl için ise 850 milyon dolarlık rakamın sadece 13 yatırımın toplamı olduğuna vurgu yapıldı.

Konuyu sitesine taşıyan dünyaca ünlü haber ajansı Reuters ise, kripto para sektörüne akacak olan paranın gelecekte de artmaya devam edeceği yorumunu yaptı.

Bilindiği gibi, daha önceki dönemde Güney Kore’nin en büyük kripto para borsalarından birisi olarak gösterilen Bithumb, Japonya’daki bir yatırım şirketinden tam 200 milyon dolarlık destek almayı başararak dikkat çekmişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment