Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Yatırım Devinden İngiltere’de Yeni Ofis: Başbakandan Destek Var!

Kripto yatırım devi Andreessen Horowitz (a16z), İngiltere Başbakanı Rishi Sunak’ın da desteğiyle İngiltere’de ofis açacak.

ABD’li girişim sermayesi şirketi Andreessen Horowitz 11 Haziran tarihinde resmi web sitesi üzerinde yayınladığı açıklamada, faaliyetlerini genişletme amacıyla ilk uluslararası ofisini yıl sonunda Londra’ya kuracağını belirtti.

Bu kararın İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Hazine Bakanlığı, Finansal Hizmetler Otoritesi (FCA) ve çeşitli politika yapıcılar ile aylarca süren yapıcı görüşmeler ardından alındığı bildirildi. Açıklamada, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak’ın ülkeyi Web3 merkezi haline getirme vaatlerinin hükümet tarafından desteklendiği ima edildi.

Rishi Sunak Web3 ve blockchain teknolojisinin gelişimini desteklemeleri gerektiğini, bu kapsamda a16z’nin ofis açma kararından oldukça memnun kaldığını dile getirdi. Ayrıca ekonominin gelişmesi için ülkeye gelecek diğer şirketlerin de kabul edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Öte yandan a16z’nin Yönetim Ortağı Chris Dixon konu hakkında, Web3 ve kripto sektörünün henüz başlangıç aşamasında olduğunu bu nedenle tüketicileri korurken inovasyonu engellememeye dikkat eden açık regülasyonlara ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

Chris Dixon konu hakkında yaptığı açıklamada, Rishi Sunak’ın desteğini aldıkları için çok heyecanlı olduklarını ve İngiltere’nin kripto sektörüne dair regülasyon alanında bir lider olduğunu belirtti. ABD’deki yatırımlarına yoğun bir şekilde devam edeceklerini de açıklamalarına ekleyen Dixon, ABD’deki regülatif çerçevenin de geliştirilmesi için politika yapıcılarla olan diyaloglarının süreceğine dikkat çekti.

Yeni kripto girişim okulu Londra’da

Öte yandan 2024 yılın ilkbahar aylarında şirket İngiltere’de kripto girişim okulu açacağını da açıklamalarına ekledi. Bölgedeki Web3 ve kripto para alanında yetenekli ekipleri çekmeyi amaçlayan okul hakkında ilerleyen zamanlarda daha fazla ayrıntı verileceği belirtilirken Los Angeles’ta yapılan son programda 8.000’den fazla başvuru alındığına dikkat çekildi. Verilen bilgilere göre a16z, geçmişte Fransa, Almanya ve Arjantin’in de aralarında bulunduğu 7 ülkede ilgili programı gerçekleştirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!