Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mastercard, Global Impact Week’te Dijital Para Birimleri Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Mastercard, itibari ve dijital para birimleri arasında köprü olmak için yavaş ama emin adımlarla ilerliyor.

Fintech, politika, sağlık ve iklim gibi bir çok sektörü içeren Global Impact Week, 14 Aralık 2021’de Valencia’da başladı. 18 Aralık 2021’e kadar devam edecek olan etkinlikte 500 konuşmacı ve 150 seans bulunmakta. Cointelegraph Genel Yayın Yönetmeni sanal olarak katıldığı FireChat: Fintech Defining the Future adlı panelde, Mastercard’ın pazar geliştirmeden sorumlu Başkan Yardımcısı Liz Oakes ile birlikte yöneticilik yaptı.

Panelde şu şekilde bir konuşma gerçekleşti;

Kristina Corner:

“Mastercard Kasım ayında kripto fonlu ödeme kartlarını başlattığını açıkladı. Önümüzdeki bir kaç ay veya gelecek yıllar için bunun nasıl bir fırsat olduğunu düşünüyorsunuz ?”

Liz Oakes:

“İtibari paralar ile hizmet vermeye başladık. İzin verilen yerlerde Mastercard kullanarak kripto satın alabilir ve paranızı kriptodan itibari paraya tekrar dönüştürebilirsiniz. Kriptodan itibari paraya geçmenin bir yolunu bulmak gelişimin ilk adımıydı. İkinci adımsa, potansiyel yüzlerce kripto para için anlaşmaların netleşmesi konusu. Devamındaysa Dijital Merkez Bankası Paraları’nın (CBDC) ve stablecoin’lerin gelişimlerini nasıl destekleyebileceğimize bakacağız.”

 

Kristina Corner:

“Şirketiniz NFT’ler, metaverse ödemeleri gibi kripto sektörüyle ilgili farklı ne tür geliştirmeler yapıyor ?”

Liz Oakes :

“Şahsen, NFT’lere bayılıyorum ancak büyük bir güvenlik açığı olduğunun da farkındayım. Hala gelişme aşamasında olan bu konuya cevabım, bağlı olmayan bir fiziksel mekana para çekimi olamaz.”

Kristina Corner:

“Yeni gelişmelerin finansal tabana yayılması hakkında ne düşünüyorsunuz ?”

Liz Oakes:

” Sanırım geçen günlerde tüm dünya nüfusunun %1 veya %2’sinin kripto sektörüne dahil olduğu hakkında bir istatistik okudum. İşin içinde çok para var, ancak demografik olarak buna katılabileceğini düşünen gerçekten ama gerçekten küçük bir kesim. Önümüzde uzun bir yol var ve henüz orada değiliz.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!