Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Rüşvetiyle Tesla’ya Sızmaya Çalışan Hacker Suçunu İtiraf Etti

Egor Igorevich Kriuchkov, Tesla’nın ağına sızabilmek için bir şirket çalışanına rüşvet olarak 1 milyon dolar değerinde Bitcoin teklif ettiğini itiraf etti. FBI, geçen yıl yapılan saldırı girişiminin başarısız olduğunu açıkladı.

27 yaşındaki Rus vatandaşı, Nevada eyaletindeki montaj fabrikasında Tesla’nın sistemine sızmayı denedi. Saldırıyı düzenlemek için Tesla çalışanlarıyla iş birliği yapmayı deneyen hacker, bir çalışana 1 milyon dolarlık Bitcoin teklif etti.

Rusya’dan Kaliforniya’ya

Adalet Bakanlığının açıklamasına göre Rusya’da ikamet eden Kriuchkov, New York üzerinden Kaliforniya’ya yolculuk yaptı. Kriuchkov ve iş birlikçilerinin hedefi, Tesla’nın sistemine girdikten sonra şirketin gizli bilgilerini toplamaktı.

Kriuchkov 1-21 Ağustos 2020 tarihleri arasında Nevada’daki bir Tesla çalışanıyla buluşup, saldırıda kullanılacak kötü amaçlı yazılımı Tesla’nın sistemine yerleştirmesini istedi. Kendisine bunun için 1 milyon dolarlık Bitcoin teklif edilen şirket çalışanı, durumu Tesla’ya bildirdi. Olay, bunun ardından FBI tarafından soruşturulmaya başladı.

Geçen yılın sonunda yakalanan Kriuchkov, perşembe günü Reno’daki mahkemede suçunu itiraf etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!