Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fed/Powell: Kripto Paralar Dolara Değil Altına Benziyor

Fed Başkanı Jerome Powell, Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) tarafından düzenlenen etkinlikte kripto paralar hakkında konuştu. Bunların yapısal özelliklerini ele alan Powell, kripto paraların “Amerikan dolarından ziyade altına” benzediğini söyledi.

Fed Başkanı, “Merkez Bankaları Dijital Çağ’da Nasıl Yenilik Yapabilir?” etkinliğinde BIS Başkanı Agustin Carstens gibi isimlerle bir araya geldi. CBDC ve kripto paralar hakkında konuşan Powell, dijital dolar konusunda “acele etmeyeceklerini” açıkladı.

Bitcoin, kripto para ve mali istikrar

Powell, CBDC’lerin yanı sıra Bitcoin gibi ‘özel’ dijital varlıkların mali istikrarı nasıl etkileyeceği sorusunu değerlendirdi. Bu tür kripto paraların herhangi bir otorite tarafından desteklenmediğini söyleyen Powell, kripto para piyasasının volatil yapısına vurgu yaptı.

Fed Başkanı, kripto paraların ödeme değil spekülasyon amacı ile kullanıldığını söyleyip Hazine Bakanı Janet Yellen’a benzer bir tavır aldı. Powell, Bitcoin madenciliği için tüketilen elektrik miktarını da dile getirdi.

Dolardan ziyade altına alternatif

Powell’a göre kripto paralar yalnızca ödeme değil, değer saklama konusunda da henüz rüştlerini ispat edebilmiş değil. Bunların ne ödeme ne değer saklama için kullanışlı olduğunu söyleyen Powell, Bitcoin gibi kripto paraların “dolardan ziyade altına alternatif” olduğunu açıkladı.

Kripto paraları “kripto varlık” olarak tanımladıklarını belirten Powell, stablecoin alanındaki yasal belirsizlikleri gündeme getirip, “Global çaptaki regülasyonlar, henüz olması gereken düzeyde değil.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!