Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Küçük Avrupa Ülkesinden Büyük Plan: Başbakan Açıkladı, Bitcoin Yasallaşabilir!

Avrupa’nın nüfus bakımından en küçük 4. ülkesi Lihtenştayn’ın Başbakanı Daniel Risch, ilerleyen dönemde Bitcoin (BTC) ile devlet ödemeleri almayı planlıyor.

Başbakan Risch yakın tarihte yerel bir ajansa verdiği demeçte, Lihtenştayn vatandaşlarının yakın zamanda bazı devlet ödemelerini Bitcoin aracılığı ile gerçekleştirebileceklerini dile getirdi.

Risch, ödemelerin Bitcoin aracılığıyla yapılması halinde devlet hazinesinde Bitcoin tutulmayacağını ve alınan ödemelerin eşzamanlı olarak İsviçre Frang’ına (CHF) dönüştürüleceğini açıkladı.

Başbakanın açıklamalarının Bitcoin’de son zamanlarda yaşanan volatilite ve küresel finans kuruluşlarının Bitcoin maruziyetine karşı negatif tutumundan kaynaklandığı düşünülüyor.

Öte yandan başbakanın açıklamaları yerli ve yabancı birçok kripto para lobisi ve aktörü tarafından yoğun bir destek gördü.

Aktörler, 2019 yılında blockchain yasası ile kripto para piyasalarına dair bir düzenleyici çerçeve oluşturan dünyanın sayılı ülkelerinden biri olan Lihtenştayn’ın Bitcoin benimsenmesi konusunda Avrupa’ya örnek teşkil etmesi gerektiğini öne sürdü.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %0,01 değer kazanan Bitcoin, son 24 saat içerisinde %3,1 düşüş yaşayarak yazım itibariyle 27.929 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!