Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kullandığınız Kripto Para Sitesi Birden İflas Açıklasa Ne Yapardınız?

ABD’nin en popüler kripto para sitelerinden biri olan Cred, hafta sonu iflasını açıkladı. Cred’e para yatıran ve parasını burada tutan kripto para yatırımcıları ise şaşkınlık içerisinde ne yapacaklarını bulmaya çalışıyorlar.

Uphold adlı bir kripto para cüzdanı, 25 Ekim günü bir basın duyurusu yayınlayıp Cred ile ortaklığının sonlandırıldığını açıklamıştı. Cred kullanıcıları bu karar nedeniyle Uphold hizmetlerinden faydalanamadılar. Kripto para platformu Cred, yalnızca birkaç gün sonra, 28 Ekim tarihinde bir duyuru yayınlayıp sitedeki tüm para gönderme ve para çekme işlemlerinin askıya alındığını açıkladı. İki hafta sürmesi beklenen bu kararın yasal bir sorun nedeniyle değil, bazı anormallikler nedeniyle alındığını aktarıldı.

https://twitter.com/ihaveCred/status/1322294902940602368

Cointelegraph haberine göre birçok Cred kullanıcısının parası bu karar yüzünden sitenin içinde kaldı. Bir Cred kullanıcısı, 140 bin dolarlık Bitcoin’ine erişemediğini söyledi. Fakat bu kullanıcıların derdi artık sadece para yatırma/çekme işlemlerinin askıya alınması değil.

Önce işlemleri durdurdu sonra iflas açıkladı

Cred 7 Kasım Cumartesi günü bir duyuru yayınlayıp iflasını açıkladı. Şirket sahip olduğu toplam varlıkların değerinin 50 milyon ile 100 milyon dolar olduğunu belirtirken borç miktarının 100 milyon dolar ile 500 milyon dolar arasında olduğunu aktardı.

Cred yöneticileri borçların yapılandırılması için MACCO Restructuring Group adlı firmayla çalışacaklarını ve onlardan danışmanlık alacaklarını açıkladılar. Sürecin yönetiminden ise Grant Lyon sorumlu olacak. Şirketin yaptığı bu iflas açıklaması, kullanıcıları şaşkına çevirdi.

Toplu dava açmak için organize olmaya başladılar

Kripto para kullanıcıları Cred’in hizmetlerinden faydalanarak DeFi dayanaklı lending hizmeti alabiliyorlardı. ABD’deki birkaç farklı eyaletten ruhsatı bulunan Cred; kullanıcılarına yasal ve kısmen güvenilir bir hizmet sunuyordu. Ayrıca şirketin yönetici kadrosunun sektörün tanındık ve uzman isimlerinden oluşması, ona iyi bir prestij sağlıyordu. Fakat tüm bunlar Cred’i iflastan kurtarmadı.

Cred kullanıcıları yaşanan bu olayların ardından organize olup duruma bir çare bulmaya çalışıyorlar. Bir Reddit kullanıcısının paylaşımına göre mağdurlar şimdiden Telegram üstünden bir araya gelmeye başladılar. Kendisinin açıklamalarına göre insanlar şimdi olası bir toplu dava ile ilgilenebilecek bir avukat bulmaya çalışıyorlar. Böyle bir dava açarak paralarını geri almaya çalışan kullanıcılar global düzeyde destek bekliyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!