Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kültür ve Turizm Bakanı: “Bitcoin’i Yakından Takip Ediyoruz”

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Bitcoin ve dijital paraları yakından takip ettiğini belirterek:

“Kimi ülkeler Bitcoin’i kurtarıcı olarak görüyor, kimi ülkeler bunu şeytanlaştırıyor. Bunları biz de yakından takip ediyoruz” dedi.

Anadolu Ajans‘ın haberine göre, Bitcoin’i bazı ülkelerin desteklediğini, bazı ülkelerin ise yasakladığını belirten Kurtulmuş, Türkiye’nin Bitcoin’i yakından takip ettiğini söyledi. Merkez Bankası ve İstanbul Borsası’nın Bitcoin ve dijital paralar hakkında çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Kurtulmuş,

“Bizim de henüz resmi olarak bir tavrımız ortada değildir. Kimi ülkeler bitcoini kurtarıcı olarak görüyor, kimi ülkeler bunu şeytanlaştırıyor. Bunları biz de yakından takip ediyoruz.” ifadesini kullandı.

Bitcoin hakkında şüphelerin ve tereddütlerin henüz giderilemediğini bildiren Kültür ve Turizm Bakanı, “Bizim de henüz resmi olarak bir tavrımız ortada değildir. Kimi ülkeler bitcoini kurtarıcı olarak görüyor, kimi ülkeler bunu şeytanlaştırıyor. Bunları biz de yakından takip ediyoruz” sözlerini dile getirdi.

Daha önce Türkiye Merkez Bankası Bitcoin ve dijital paralar hakkında çalışma grubu oluşturduğunu duyurmuştu. ayrıca Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir TBMM’ye dijital paralar hakkında dilekçe vermişti. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş‘un bu açıklaması Türkiye’nin dijital paralara soğuk bakmadığına dair bir görüş olarak düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment