Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kurumların Memecoin Talebi 4 Kat Büyüdü: En Çok Bu İsimleri Tercih Ediyorlar

Kurumsal yatırımcılar, bu yıl memecoin pazarına yüz milyonlarca dolar para akıttı.

Memecoin pazarı, bu yıl kripto para piyasasına damga vurdu. CoinGecko verilerine göre, memecoinlerin toplam piyasa değeri 69,4 milyar dolara çıktı.

Kurumsal Yatırımcılardan Talep

Bybit’in araştırmasına göre, kurumsal yatırımcıların memecoin yatırımları bu yıl %300’den fazla büyüdü. Nisan ayında 300 milyon dolar ile zirveye ulaşıldı. Bu durum, memecoinlerin profesyonel yatırımcılardan ilgi gördüğünü ortaya koyuyor.

Memecoin trendi yüzünden Ethereum ve Solana blockchainlerindeki hareketlilik arttı. Analistlere göre, Solana fiyatının yükselmesinin en önemli nedenlerinden biri memecoinlerdi.

En Çok Aranan Memecoinler

Kurumsal yatırımcılar, spot piyasadaki likiditenin yüksek olmasından dolayı en çok Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu’yu (SHIB) tercih ediyor. Bu yıl öne çıkan yeni memecoinler arasında Solana tabanlı BONK en çok aranan isim oldu. Kurumsal yatırımcılar, BONK için 75 milyon dolarlık işlem yaptı.

Bireysel ve kurumsal yatırımcıların memecoin portföyündeki en büyük payı, 1 Mayıs itibarıyla DOGE aldı.

Kurumsal yatırımcılar portföylerinin %36’sını; bireysel yatırımcılar ise %24,5’ini DOGE’ye ayırdı. Bybit, “Bu, her iki grubun da DOGE’yi memecoin alanının temel bir parçası olarak gördüğünü ama kurumsal yatırımcıların, belki de yüksek likiditesi ve göreceli istikrarı nedeniyle onu daha çok tercih ettiğini ifade ediyor” dedi.

Bybit araştırmasına göre, her iki tür yatırımcı da Ethereum tabanlı PEPE‘ye talep gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!