Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kurumsal Kripto Para Akışı Yine Pozitif: Ethereum ve 5 Altcoin’e Yüklü Giriş Var!

Bitcoin (BTC) fiyatı 69 bin dolar üzerinde tutunmaya çalışırken kurumsal kripto para fonlarına 4. hafta da üst üste giriş oldu.

Coinshares tarafından paylaşılan verilerde, iki hafta önce 1,05 milyar dolar giriş gören kurumsal kripto para fonlarına 185 milyar dolarlık giriş daha olduğu belirtildi.

Spot Bitcoin ETF onayının ardından Bitcoin’e yönelik kurumsal ilgi yüksek seviyeye ulaşmıştı. Geçtiğimiz hafta Grayscale fonları ciddi miktarda bir eksi ile kapatırken diğer ETF ihraççılarına olan ilgi fena olmayacak kadar yüksekti.

Hong Kong’da 4 hafta önce işlem görmeye başlayan ETF’ler geçen haftaki çıkış miktarını biraz hafifleterek 1,7 milyon dolarlık girişe ev sahipliği yaptı.

 

Kurumsal kripto para fonlarında geçtiğimiz haftalarda da olduğu gibi ilk sırada 148 dolarlık giriş ile yine Bitcoin (BTC) yer aldı.

Öte yandan hafta içi spot Ethereum ETF onayı alan Ethereum’a (ETH) da 33,5 milyon dolar fon girişi oldu.

Altcoinler yine ilgi gördü

Kurumsal yatırımcılar Ethereum’a giriş yaparken Solana (SOL), Chainlink (LINK), Ripple (XRP), Cardano (ADA) ve Litecoin (LTC) de talep gördü.

Solana’ya 5,8 milyon dolarlık, Chainlink’e 1 milyon dolarlık, Ripple’a 800 bin dolarlık, Cardano’ya 300 bin dolarlık ve Litecoin’e ise 600 bin dolarlık dolarlık para girişi oldu.

Coinshares raporuna göre en çok giriş yapan ülke olarak ABD’li yatırımcılar, en çok çıkış yapan ülke olarak İsveçli yatırımcılar yer aldı. Bunların büyük kısmını spot Bitcoin ETF ihraççılarından giren ve çıkan miktarlar oluşturdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!