Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Onay ile Kapış Kapış Toplanıyor: Analist Büyük Hareket Kapıda Dedi!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), spot Ethereum ETF’i onayı vermesinin ardından yatırımcılar devasa boyutta ETH topluyor.

On-chain analiz platformu CryptoQuant’ın verilerine göre merkezi kripto para borsalarında yer alan Ethereum miktarı, SEC’nin spot Ethereum ETF onayı verdiği 23 Mayıs tarihinden bu yana yaklaşık 3,02 milyar dolar değerinde 797 bin azaldı.

Borsalardan çekilen Ethereum miktarı fiyatta büyük bir artış beklentisine işaret ederken olası bir arz sıkışıklığı da dikkat çekiyor.

Öte yandan analist Lean Waidmann tarafından paylaşılan Glassnode verilerine göre borsalarda tutulan Ethereum arzının yüzdesi %10,6 ile son yılların en düşük seviyesine geriledi. Analist ayrıca Bitcoin’in de borsalardaki arzının düşüş yaşadığına değinerek “bir sonraki büyük yükselişe hazır olun” ifadelerine yer verdi.

Bir CryptoQuant yazarı geçtiğimiz günlerde yayınladığı analizde, Bitcoin ve Ethereum biriktiren adreslerdeki büyüme dalgalanmasının fiyatta yükseliş beklentilerine paralel olarak ilerlediğini söylemişti. Analist daha fazla yatırımcının alıcı tarafa geçtiğine değinmişti.

CoinGecko verilerine göre son 24 saatte %0,9 yükseliş yaşayan Ethereum, yazım esnasında 3.829 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!