Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kurumsal Şirket Bitcoin Yükselişini Önceden Bildi: Binance’e 30 Milyon Dolar Transfer!

Kurumsal kripto para platformu FalconX, Bitcoin (BTC) yükselişi öncesinde on milyonlarca dolar değerinde stablecoin’i Binance’e yatırdı.

FalconX, Bitcoin’de yaşanan son yükselişten önce on milyonlarca doları kripto para borsası Binance’e transfer ederek dikkat çekti. On-chain analiz platformu Lookonchain tarafından aktarılan verilere göre 23 Ekim günü erken saatlerde stablecoin ihraççısı Circle’dan 30,5 milyon USD Coin (USDC) çeken platform, ardından bu miktarın hepsini Binance’e yatırdı.

Platformun söz konusu USDC’ler ile nasıl bir işlem yaptığı bilinmese de bazı piyasa analistlerine göre bu varlıklar çeşitli kripto paralar üzerinde pozisyon almak için kullanılmış olabilir.

Fakat bu transfer FalconX için bir ilk değildi. Kurulsam platform verilere göre 1 Eylül tarihinden itibaren Circle’dan toplamda 428 milyon USDC çekti ve bu varlıkları çeşitli kripto para borsalarına transfer etti.

Özellikle spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularının kısa süre sonra onaylanabileceğine yönelik artan beklenti, hem kurumsal yatırımcıları hem de bireysel yatırımcıları hareketlendirdi.

ABD’de spot Bitcoin ETF’i onaylanırsa geleneksel yatırımcıların da menkul kıymet borsaları üzerinden direkt Bitcoin almak zorunda kalmadan yatırım yapabilmesinin önü açılmış olacak. Bu sayede özellikle kurumsal yatırımcıların Bitcoin özelinde daha fazla nakit akışı yaratması bekleniyor.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %13,5 yükselen Bitcoin, yazım esnasında 34.700 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!