Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kurumsal Yatırımcılar Bitcoin’de Yükseliş Mi, Yoksa Düşüş Mü Bekliyor?

2019 yılına inanılmaz bir başlangıç yapan Bitcoin, 6.000 doları aştıktan sonra iki katın da üzerine çıktı ve 14.000 dolara kadar yükseldi. Bitcoin 14.000 dolara kadar yükselişi yeniden kurumsal yatırımcıları sektöre çekti ancak BTC daha sonra satış baskısının artması ile beraber 8.000 dolar altına kadar geriledi.

Özellikle geçtiğimiz haftalarda yaşanan kırılma ile 10.000 dolardan 8.000 dolara kadar düşen BTC, kurumsal yatırımcıları korkutmuşa benzemiyor. CME’nin Bitcoin vadelileri platformundaki birçok yatırımcı Bitcoin için yükseliş beklentisi içerisine girdi.

CME üzerindeki kurumsal yatırımcıların yüzde 70’e yakını yükseliş yanlısı yatırım yaparken, sadece yüzde 30,69’u düşüşe yönelik parasını ortaya koydu. Kripto para sektörü hala bireysel yatırımcıların çoğunlukta olduğu bir alan olsa da, toplam varlık açısından bakıldığında kurumsal yatırımcılar veya balinalar ani düşüşleri veya yükselişleri tetikleyebilmekte. Bu da aslında ilerleyen günlerde Bitcoin konusunda yukarı yönlü bir hareket görebileceğimiz anlamına geliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment