Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Samsung, RippleNet Üyesi İle Ortaklık İmzaladı!

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung’un mobil ödeme hizmeti Samsung Pay, Ripple’ın ödeme ağına üye firmalardan birisi olan Finablr ile güçlerini birleştirme kararı aldı. İkilinin bir araya gelme sebebi ise sınır ötesi ödemelerde çağın ötesine geçmek olarak açıklandı.

Finablr tarafından yapılan açıklamada yeni özelliğin ve uygulamanın kullanıcılara ”47 ülke çapında sıkıntısız ve güvenli sınır ötesi ödeme hizmeti sunacağı” ve bunların hepsinin Samsung’un dahili mobil cüzdanı aracılığıyla yapılabileceği vurgulandı.

Buna ek olarak ABD merkezli Samsung Pay’in müşterileri banka veya kredi kartlarını hizmet üzerinden para göndermek için de kullanabilecekler. Bütün işlem ücretleri ve komisyonlar ödeme yapılmadan önce tahsil edilecek olup, kullanıcılar bir işlem için ne kadar para ödemeleri gerektiğini bilecekler. Sistemin güvenliği de Samsung Knox tarafından desteklenmekte. Samsung Electronics America Başkan Yardımcısı Sang Ahn, konu hakkında yaptığı açıklamada ”Money Transfer” isimli uygulamalarının uzun süredir planladıkları bir şey olduğunu ifade etti.

Blockchain tabanlı ödeme ağı sektörü iyice kızışmaya başladı ve bir zamanlar sektörün liderlerinden olan Ripple, artık JPMorgan veya Libra gibi devasa rakiplerle karşı karşıya gelmek zorunda kalabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment