Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kurumsal Yatırımcıların %62’si Bitcoin İle İlgileniyor

Geçtiğimiz haftalarda yapılan bir dizi anket sonucu Bitcoin merakının ne düzeyde olduğu anlaşıldı. Tüm dünya Bitcoin’e ilgi duymaya başlamış durumda. Bazı kurumsal şirketler ise suskunluğunu koruyor. Şimdiye kadar… Söz konusu anket ise bize çok çarpıcı ve heyecan verici sonuçlar sunuyor.

Bitcoin alım satımı yapan kişiler Bitcoinin fiyat hareketinden heyecanlanıyorlar

Birçok Wall Street yazarının eleştirilerine rağmen Bitcoin yükselişine devam ediyor ki bu yapılan bu tartışmalardan hiç etkilenmeyen bir Bitcoin tabanı var. Jamie Dimon ve Lloyd Blankfein Bitcoin hakkında ne dediklerini biliyoruz fakat ya kurumsal yatırıcılar ne diyor bu konuda? Triad Securities’in yaptığı anket sayesinde bu sorunun cevabına ulaşabiliyoruz. Söz konusu firma toplamda 317 kurumsal borsacılar üzerinden bu anketi yapmış.

Daha önce hiç bitcoin veya altkoin satın aldın mı?” sorusuna katılımcıların %31’i evet, daha ilginç olanı ise yarısı son 6 ay içinde satın almış.

%36’sı Bitcoin almayı düşündüğünü itiraf etmiş %31 ise Bitcoin’e karşı olduğunu belirtmiş geri kalan %2 ise Bitcoin’i ilk defa duyduğunu belirtmiş.

Bitcoin İyi, ICO’lar Kötü mü?

Aynı guruba ICO’lar hakkında da sorular sorulmuş fakat Bitcoin kadar büyük bir heyecan yaratmadığı gözlemlenmiş. Katılımcıların %8’i daha önce bir ICO’ya para yatırmış. %48’i ise bir ICO’ya hiç para yatırmamış, %29’u ICO’nun zararlarının farkında, kalan %15 ise ICO’lar hakkında daha fazla düzenleme yapılması gerektiğini düşünüyor.

Geçen hafta Coinbase yatırımcılarına varlık yönetimi hizmeti vereceğini açıkladı. Triad Securities anketi bu haberden hemen önce yapılmıştı. Bu nedenle bir sonraki soru olan “Bitcoin’in geleceğine ne kadar fazla güveniyorsun?” sorusuna doğru cevap alındığı konusunda tereddütlerimiz var. Çünkü ankette Bitcoin’e çok fazla güveniyorum diyenlerin sayısı sadece %9. %26’sı ise güvenmiyorum olarak belirtmişler.

Bitcoin Yükselişine devam Ediyor

Söz konusu anket bitcoinin küresel ekonomideki yerini ortaya koyarak tamamlanıyor. Ankete katılanların %41’i Bitcoin’in altın kadar güvenilecek bir itibara sahip olduğunu düşünürken %39’u ise sadece bir balondan ibaret olduğunu belirtiyor. Katılımcıların çoğu kripto para piyasadaki umutları hakkında olumlu konuşurken %27’lik bir kademeli yükselişlerle önümüzde 6 ay içerisinde Bitcoin’in değerini 2’ye katlayacağını belirtti.

Küresel ekonomilerde tek haneli yükselişleri görmeye alışan yatırımcı bitcoini endişe, hayranlık ve gıptayla izleyebiliyor ancak. Kimse Bitcoin’in nereye kadar yükselebileceğini bilmiyor fakat şu çok açık bir gerçek. Wall Street çok yakından takip ediyor…

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment