Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Paralarla İçli Dışlı 10 Ünlü

Bitcoin finans alanındaki ünlülerin ve zenginlerin üzerine düştüğü bir şey değil. Ancak artık sadece bilgisayarla uğraşan ineklerin içinde bulunduğu bir piyasa da sayılmaz.

Kripto paralar son aylarda normal düzey kullanıcılar arasında da oldukça popüler bir hal almaya başladı. Emekli veya yaşlı insanlardan, dünyaca ünlü müzisyenlere kadar birçok insan Bitcoin’in etkisinin farkında.

Daha önce ICO’ların tanıtımlarını yapan veya bir koinin reklam yüzü haline gelen ünlüler görmüştük. Ancak bununla bitmiyor, zira servetlerinin önemli bir kısmını kripto paralara yatıran ünlüler de mevcut. Bugün sizlere biraz da magazin haberi tadında, Bitcoin ve benzeri kripto paralarla içli dışlı olan 10 ünlüden bahsedeceğiz.


1. Ashton Kutcher

Amerika’da ”That 70s Show” programından tanınmaya başlanan bu komedi yıldızı Hollywood’da ünlü oldukça iş hayatına da giriş yapmış. Kendisi daha önce iş hayatıyla ilgili “Shark Tank” adlı TV dizisinde de oynamıştı. Aynı zamanda Kutcher, Bitpay adlı Bitcoin ödeme servisi yatırımcılarından biri olan A-Grade Investment şirketinin kurucu ortağı. İnsanlar bu oyuncuyu alışılmışın dışına çıkmasıyla ve hayata merkezi olmayan bir bakış açısıyla yaklaşmasıyla tanıyor.


2. Floyd Mayweather

Şimdi biraz önemsiz görünse de Floyd Mayweather bir ICO’nun tanıtımını yapan ilk ünlüydü. Üstelik bunu kariyerinin zirve noktalarından birindeyken yapmıştı: Conor McGregor’la karşılaştığı boks maçının popüler olduğu sıralarda. Mayweather gelecek aylarda kaç tane ICO projesine yatırım yapacak merak ediliyor. Şimdiye kadar insanlara 2 farklı ICO projesine katıldığını söylemişti.


3. Drew Carey

ABD’nin eğlenceli yüzlerinden biri daha. “Whose Line is it Anyway” adlı komedi programının eski sunucusu olan Carey, Bitcoin’le erkenden ilgilenmeye başlayan insanlardan biri, hatta geçmişte Bitcoin hakkında mütevazi açıklamaları bile olmuştu. Kendisi Bitcoin’in kitleler tarafından kullanılacağına inandığını birden fazla kez dile getirse de son zamanlarda konu üzerinde herhangi bir açıklamada bulunmadı.


4. The Game

Sahne adı The Game ile daha çok tanınan Jayceon Terrell Taylor adlı Rap’çi, Bitcoin’e ilgi duyduğu bilinen ünlülerden bir tanesi. Ancak Taylor’ın kripto para alanında çok daha fazla çalışmaları bulunuyor. Yasal marijuana ekosistemine yönelik ICO ParagonCoin, The Game’den “proje danışmanı” olarak bahsetmişti. The Game’in daha önce marijuana piyasasında çalışmaları da olmuştu. Hip-hop yıldızı bir marijuana satış yerinin resmi partneri, hatta kendi marijuana türevi bile mevcut: Trees by Game


5. Harry Redknapp

70 yaşındaki Harry Redknapp West Ham United, Portsmouth, Tottenham Hotspur futbol kulüplerinde müdür ve Birmingham Şehri belediyesinde yöneticiydi. Redknapp Electroneum adlı bir ICO hakkında heyecanlı olduğunu belirtince birçok kişi tarafından alay konusu olmuştu.

Redknapp geçmişte vergi kaçakçılığı suçlamalarına maruz kaldığında bir email’in ne olduğunu bilmediğini ve teknoloji açısından beceriksiz olduğunu söylemişti. Bunu göz önünde bulundurunca kendisinden Electroneum tanıtımları duymak oldukça şaşırtıcı. Ancak Electroneum platformundan gelen bir açıklamada Redknapp’a tanıtım yapması için hiçbir şekilde ödeme yapılmadığı belirtilmişti.


6. Donald Glover

Community” adlı TV dizisinde bir aktör ve “Childish Gambino” adı altında bir müzisyen olan Glover, daha önce ICO’ların dışındaki koinleri tanıtmasıyla biliniyor. Bu da tabii ki kendisini daha inanılır kılan unsurlardan biri. Glover, kendisiyle yapılan röportajlardan birinde Bitcoin’in zaman içerisinde çok başarılı olacağını dile getirmişti.


7. Mel B

Kripto para alanında sık sık duyulan şikayetlerden biri de piyasada yeterince kadın yatırımcının ve girişimcinin olmamasıydı. İşte Melanie Janine Brown bu önyargıyı tamamen kırıyor. Mel B albümlerinin satışında Bitcoin kabul eden nadir müzisyenlerden biri. Gelecekteki albümlerde de aynı ödeme yöntemi geçerli olacak mı bilemiyoruz, ancak Bitcoin ortaklığı uzun süre devam edecek gibi görünüyor.


8. Luis Suarez

İspanya’da oynayan Uruguay’lı futbolcu Suarez, ICO’lar hakkında Floyd Mayweather’a benzer bir tutum sergilemişti. Ancak kendisi Twitter’da duyurmak yerine İspanya’da sahip olduğu ünü kullanarak tanıtımlar gerçekleştirmişti. Bu da haliyle ülke çapında kripto para farkındalığını büyük ölçüde artırabilir.


9. Gwyneth Paltrow

Kripto para piyasasında güçlü kadınların olması şu anda olabilecek en iyi şeylerden biri. Paltrow, Marvel fanlarının yakından tanıdığı bir aktör, aynı zamanda kripto para danışmanlığı da yapıyor. Abra, bir Bitcoin alım satım platformu ve Apple TV’de yayınlanan “Planet of the Apps” adlı uygulama tanıtım serisinde Paltrow’u danışman olarak seçmişti.


10. Snoop Dogg

Snoop Dogg’un artık herkes tarafından bilinen bir sırrı var: kendisi uzun süredir kripto paraların büyük bir hayranı. Albümlerinin satışında Bitcoin kabul etme planları bir süre sonra suya düşmüştü, ancak Snoop Dogg kripto paralarla çalışma kapısını asla tamamen kapatmış sayılmaz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment