Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Borsa İstanbul Başkanı’ndan Bitcoin Açıklaması

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, gelişen teknolojilerle birlikte Bitcoin ve Blockchain teknolojisini yakından takip ettiklerini söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile PTT tarafından ortaklaşa düzenlenen Uluslararası e-Ticaret Konferansı kapsamında, Antalya Maxx Royal Otel‘de gala yemeği verildi. Konferansa Fildişi Sahili, Ürdün, Kazakistan, Kosova, Libya, Lübnan, Filistin, Katar, Sierra Leone, Sudan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Tunus posta teşkilatlarının yöneticilerinin katılımıyla, “Postanın dijital dönüşümü ve e-ticaret” konulu “CEO’lar yuvarlak masa toplantısı” düzenlendi.

Teknolojik gelişmelere uyum sağlamaya çalıştıklarını vurgulayan Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ,

“Gelişen teknolojileri takip etmezseniz yok oluyorsunuz. Biz de  aynı şekilde Bitcoin ve Blockchain’i takip ediyoruz ki geride kalmayalım.”

dedi.

“En son teknolojiyi  kullanıyoruz. “

Borsa İstanbul’u yeniden yapılandırdıklarını, tüm alt yapıyı Ar-Ge ekibiyle yeniden kodlayarak yeni teknolojilerle donattıklarını dile getiren Karadağ, şu ifadeleri kullandı:

“Ticaretin en temel dinamiklerinden biri sahipliği değiştirmektir. Herhangi bir mal veya hizmetin sahipliğini değiştirmek istediğiniz zaman bürokratik işlemler ve katı kurallarla karşılaşıyorsunuz. Arazinin el değiştirmesi bile en iyi ihtimalle iki gün sürüyor. Aynı iş ve işlemler borsada  gerçekleştiği zaman saniyenin yüz binde birine iniyor. Yani, Koç Holding’in patronu isterse, saniyenin çok altında bir sürede sahipliğini transfer edebiliriz. Sıfır problemle tüm paraları ve sahipliği aktarıyoruz. Sınırsız ve çok güvenli bir şekilde mülkiyet değişimini yapabiliyoruz. En son teknolojiyi  kullanıyoruz. “

“PTT olarak gemileri yaktık”

PTT A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Bozgeyik,

“Posta sektörü ya dünyayla entegre olup öncü olacak ya da değişime gitmeyip bir müddet devam ettikten sonra yerini yeni şirketlere devredecek. PTT olarak gemileri yaktık, hızlı bir değişim ve dönüşüm süreci yürütüyoruz. Bu şirketi dünyanın lider şirketleri arasına getirmek için strateji çizdik. Her kim ne üretiyorsa, eğer ışınlama teknolojisi yoksa mutlaka satılan ürünü ulaştırması gerekiyor. Kargo ve posta şirketlerine ihtiyaç var. Ürünün satın alınması için de e-ticaret şirketlerine ihtiyaç var. Posta şirketleri, bunları bir araya getirip kullanan yegane şirketlerdir. “

diye konuştu.

Kaynak

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment