Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rus Bakan: Bitcoin ‘Hiçbir Zaman’ Rusya’da Yasal Olmayacak

Rusya’nın İletişim Bakanlığı Başkanı (Minkomsvyaz), Bitcoin’i ülkenin ekonomisi içinde hiçbir zaman yasallaştırılmayacağını söyledi.

Duma’nın ilk Ulusal Gençlik Forumunda gazetecilere seslenen Nikolay Nikiforov, Bitcoin’in yasal olmamasına rağmen Blockchain teknolojisine olan benimsemenin mümkün olabileceğini söyledi.

Interfax’ın aktardığına göre Nikiforov şu açıklamayı yaptı:

“Bitcoin Blockchain teknolojisinin yabancı bir uygulamasıdır ve Rus yasaları Bitcoin’i asla Rusya Federasyonu yetkisindeki bir hukuki varlık olarak görmeyecektir”.

Açıklamalar, Rus yasama organlarının Bitcoin ve kripto para konusundaki kafa karıştırıcı tutumunun açık olmamasını ortaya koyuyor. Bazı üst düzey yetkililer, Rusya’nın ortaya çıkan finansal duruma nasıl davranılacağı konusunda çelişkili görüşlere sahipler, bazıları ise açık bir yasağın kaçınılmaz olduğunu söylüyor.

Geçtiğimiz hafta, popüler sosyal içerik paylaşım ağı Golos, düzenleyici Roskomnadzor tarafından geliştiricilerin mahkemeye taşımak istediği veri gizliliği ihlalleri nedeniyle yedi gün engellendi.

Aynı zamanda Kremlin, bu yılın başında, Bitcoin madencilik pazarını köşeye sıkıştırmayı ve Çin’in elindeki hisseleri alıp milyonlarca dolar kazanmayı hedeflediğini duyurmuştu. Ayrıca gelecek yıl Temmuz ayına kadar madenciliği düzenleyecek.

Blockchain, Rusya’da daima daha iyi bir performans sergiliyor ve Moskova’dan gelen son haberler çeşitli kullanım alanlarının altını çiziyor.

Örneğin, yerel haberler, bu hafta akıllı sözleşmelerin uygulanması sayesinde ‘kendi kendini yöneten’ kanunların kısa süre içerisinde yaygınlaşabileceğini bildirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment