Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Şirket HP 2018’de Blockchain Ürünü Piyasaya Sürecek

İş dünyası için teknolojik ürünler sağlayıcısı olan Hewlett Packard Enterprise gelecek sene yeni bir Blockchain hizmeti başlatacak.

Resmi açıklama, 2015’de teknoloji devi Hewlett Packard’ın ikiye bölünmesinin ardından geldi. HPE dağıtılmış defter sistemi R3’ün Corda platformunu altyapı olarak kullanarak, diğerlerinin yanı sıra ödeme ve kimliklerin etrafında bir hizmet sunmayı planlıyor. Bu iki şirket, ortaklıklarını resmi olarak Haziran ayında açıklamışlardı.

Çok Önemli Defter Teknolojisi Görevi” olarak adlandırılan ilk ürün sunumu, işletmelere bulut tabanlı servislerin bir uzantısı olarak sunulmuştu. Bu ayrıca, HPE’nin Blockchain’i değerlendiren bir takım ürün tekliflerinin olacağını belirttiğinin ilk örneğiydi.

Firmanın Blockchain yöneticisi Raphael Davison, bir açıklamasında şöyle dedi:

”Blockchain ile ilgilenen işletmeler bir süre sonra, genel cloud’un işletmelerin her ihtiyacını karşılamadığını farkediyor.”

Fortune‘a göre HPE, ürettiklerinin bazı versiyonlarını finansal hizmet şirketlerine özel olarak çoktan sattı bile.

Gerçek lansman tarihi belirlenmemiş olmasına rağmen HPE, bu hizmetin ”2018’in başlarında” gelebileceğini belirtti. Ek olarak, firma ek müşterilerin bu yılın ilerleyen zamanlarında test ortamlarına erişim sağlayabileceğini de söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment