Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance: Sektördeki Kurumsal Yatırımcıların Sayısı Artıyor

Binance tarafından yapılan bir araştırmaya göre son zamanlarda kripto para sektörüyle ilgilenmeye başlayan kurumların sayısının artması, kripto para sektörünün daha hızlı büyümesini sağlıyor.

Binance Research geçtiğimiz gün kripto para sektörünün son birkaç ay içerisindeki performansını değerlendirdiği bir rapor yayınladı. Binance Research yetkilileri bu raporda kripto paraların bu yılın sonlarına doğru ne gibi bir performans sergileyeceklerine dair de tahminler yürüttüler.

Binance Research öncelikle CME Group’un Bitcoin ticaret hacminin 13 Mayıs tarihinde rekor seviyeye çıktığını hatırlatıyor ve bu durumu değerlendiriyor. CME Group bu tarihte toplamda 33 bin 700 adet vadeli işlem sözleşmeyi satmayı başarmıştı. CME Group’un bir önceki rekoru yalnızca 22 bin 500 sözleşmeydi. Binance Research’e göre bu rekor, kripto paralarla ilgilenen kurumsal yatırımcıların sayısında bir artış olduğu anlamına geliyor:

“Şu anda uzun vadeli yatırımcıların yüzde 10’undan daha azını temsil eden kurumsal yatırımcılar kripto paralarla daha fazla ilgilenmeye başlıyorlar.”

Binance Research’e göre kripto para piyasasına girmek isteyen sıradan yatırımcıların sayısı da son zamanlarda artmaya başladı. Özellikle tezgah üstü (OTC) ticaret hacimlerini inceleyen Binance bu hacmin mayıs ayı içerisinde artış gösterdiğini fark etti.

Bunları ve birkaç farklı etmeni daha göz önünde bulunduran Binance Research, kripto para sektörünün önümüzdeki aylarda büyümeye devam edebileceğini belirtiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment