Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Brezilya Kripto Paraları Düzenlemeye Hazırlanıyor

Brezilya‘daki hükümet yetkilileri, ülkedeki kripto para düzenlemelerini bir an önce hazırlayabilmek için yeni bir komisyon kurmaya karar verdiler.

Brezilya’daki Temsilciler Meclisi Başkan geçtiğimiz günlerde kripto paralarla ilgili yeni bir karar aldı ve bu alanda çalışmalar yapacak yeni bir komisyon oluşturmanın gerektiğini belirtti. Brezilya’nın federal yürütme organı olan ve Brezilya Ulusal Kongresi’ne bağlı olan Temsilciler Meclisi; ekonomik ve sosyal alanların yanı sıra eğitim, sağlık, ulaşım ve barınma gibi alanlarla da ilgileniyor.

Bu meclisin başkanı olan Rodrigo Maia 30 Mayıs tarihinde yeni bir karar aldı ve meclise bağlı olan özel bir komisyonu 2303/2015 kodlu yasa tasarısı hakkında fikir beyan etmeye davet etti. Bahsi geçen yasa tasarısının amacı Brezilya’daki kripto para sektörünü düzenlemekti.

Temsilciler Meclisi tarafından atılan bu adımın ardından 34 kişilik yeni bir komisyonun oluşturulmasına karar verildi. Brezilya’daki hükümet yetkilileri bu komisyonda yer alabilecek, ülkenin gelecekteki kripto para düzenlemelerine ilişkin tavsiyeler verebilecekler.

Brezilya’daki İç Gelir Servisi (IRS) bu ay ülkedeki kripto para vergileriyle ilgili yeni kurallar yayınlamıştı. Yeni kurallara göre eğer bir vatandaş ay içerisinde 7 bin 600 dolardan daha değerli bir kripto para işlemi yapıyorsa bu işlemi aylık olarak beyan vermek zorunda kalacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment