Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Monero Talk Sunucu: Bitcoin de En Az Monero Kadar Savunmasız

Monero geliştiricilerinden Jethro Grassie geçtiğimiz günlerde Bitcoin ve Monero hakkında bazı yorumlar yaptı ve Bitcoin’in de tıpkı Monero gibi belli başlı yanlardan yetersiz kaldığını söyledi.

Piyasanın ilk kripto parası olan Bitcoin şu ana dek piyasa değeri ve ticaret hacmi bakımından her zaman piyasanın zirvesinde kalmayı başardı. Monero ise Bitcoin’den daha farklı olarak her zaman gizlilik odaklı bir kripto para oldu. Sektördeki bazı isimler Bitcoin’in “kripto para” tanımına daha iyi uyduğunu savunurken bazı isimler Monero’nun bu tanıma daha uygun olduğunu söylüyorlar.

Monero geliştiricilerinden Jethro Grassie geçtiğimiz günlerde Monero Talk’a katıldı ve bu iki kripto para hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Grassie aslında bu iki kripto paranın da kendince iyi ve kendince kötü yanlara sahip olduğunu vurguladı.

Öncelikle Monero’nun zayıf noktasından bahseden Grassie akla ilk gelen şeyin gizli enflasyon olduğunu söyledi. Grassie daha sonra Bitcoin’den bahsetti ve Bitcoin’deki özel anahtarların genel anahtarlardan koparılabileceğini, bunun da ciddi bir soruna yol açabileceğini söyledi. Yayının sunucusu Douglas Tuman da konu hakkında bir yorum yaptı ve şöyle ekledi:

“Eğer güvenlikten bahsedeceksek o zaman Bitcoin’in de en az Monero kadar savunmasız olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü her iki kripto paranın güvenliği, alttaki logaritmanın bozulmamasına dayanıyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment