Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kurumsallar Bitcoin Halving’i Sonrası Olası Satışa Hazırlanıyor: Yavaşlama Var!

ABD merkezli spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF) 5 gündür üst üste çıkış görüyor.

Spot Bitcoin ETF’leri düşüş serisini 5 güne çıkardı. 11 Ocak tarihindeki lansmandan bu yana ilk defa 5 gün üst üste çıkış yaşanmış oldu. Çıkışlarda başı yine Grayscale’in GBTC’si çekti. BlackRock’ın IBIT’ine girişler de yavaşlamaya devam etti.

Spot Bİtcoin ETF’leri perşembe günü verilerine göre toplamda 4,3 milyon dolarlık kümülatif çıkışa ev sahipliği yaptı. Farside Investors tarafından yayınlanan geçici verilere göre 12 Nisan’dan bu yana ETF’ler toplam 319 milyon doların üzerinde net çıkışa tanıklık etti.

Finansal hizmet platformu Matrixport tarafından 19 Nisan Cuma günü yapılan açıklamada, ABD merkezli spot Bitcoin ETF’lerine yönelik yatırımcı talebinin doyma noktasına gelmiş olabileceği belirtildi:

Stablecoin büyümesi ve ABD’de listelenen Bitcoin ETF girişleri gibi temel likidite faktörleri, birkaç haftadır belirttiğimiz gibi yavaşladı. ETF akışları 12 Mart’ta zirve yaptı ve son zamanlarda art arda beş gün net çıkış görüldü. Bitcoin fiyatlarındaki %10-15’lik düşüş bile net girişleri artırmadığı için ABD’de listelenen Bitcoin ETF’lerine olan talep doymuş görünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!