Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kurumsallar FTX Çöküşünü Fırsat Bildi: Kripto Para Fonlarında 14 Haftanın En Büyük Girişi

Dijital varlık yöneticisi CoinShares tarafından paylaşılan verilere göre kripto para piyasasındaki kurumsal fonlara geçtiğimiz hafta içerisinde net 42 milyon dolarlık para girişi oldu.

Coinshares’in resmi blog sayfasında paylaşılan verilere göre Bitcoin (BTC) uzun bir süreden sonra 15.500 dolar seviyelerine gerilerken kurumsal fonlara 14 haftanın ardından en yüksek giriş görüldü. Geçtiğimiz hafta FTX tarafından gelen sıkıntılarla birlikte kripto para piyasasında sert bir düşüş yaşandı. Ancak kurumsal yatırımcılar bu krizi “alım fırsatı” olarak görmüş gibi görünüyor.

En çok fon girişinin Bitcoin’de yaşandığı açıklanırken Ethereum’a da küçük bir miktar fon girişi olduğu belirtildi.

Geçtiğimiz hafta Bitcoin’e ve birçok kripto para fonuna para girişi yaşanırken aynı zamanda short (kısa) Bitcoin fonuna da 12,6 milyon dolar para girişi görüldü. Ayrıca FTX’de yaşanan problemlerden en çok etkilenen kripto para birimlerinden biri olan Solana’da (SOL) ise 1,1 milyon dolarlık çıkış yaşandı.

En fazla para girişi 29 milyon dolarla ABD’de yaşanırken ikinci sırada 8 milyon dolarla Brezilya, 3. sırada ise 4,3 milyon dolarla Kanada yer aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!