Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin FTX İflasından Hemen Sonra Ethereum (ETH) Sattı Mı: İşte Tüm Detaylar

FTX’in iflasının hemen ardından Ethereum (ETH) kurucusu Vitalik Buterin’e ait cüzdandan 3,8 milyon dolar değerinde ETH satıldığı iddia edildi. 

Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin ile ilişkili olduğu iddia edilen bir cüzdan 3.000 ETH‘lik satış yaptı. Satış işleminin, FTX’in iflas başvurusunun ardından 24 saatten kısa bir süre sonra gerçekleşmesi bazı yatırımcıları endişelendirdi. Söz konusu satış merkeziyetsiz borsa Uniswap üzerinde 3 farklı işlemle gerçekleşti. Ethereum’ların ortalama satış fiyatı 1.254 dolar olarak kayıtlara geçti.

Her ne kadar kullanıcılar söz konusu cüzdanın Buterin’e ait olduğunu düşünse ve Etherscan üzerinde o şekilde kayıtlı olsa da aslında bu durum gerçekliği yansıtmıyor. Twitter üzerinden Buterin’e konu hakkında detaylar sorulduğunda cüzdanın kendisine ait olmadığını ve öyle bir satış yapmadığını açıkladı. Kurucu ayrıca Etherscan’ın yanlış bir bilgi içeren bu işaretlemeyi kaldırmasını talep etti.

CoinGecko verilerine göre FTX’in iflasının ardından geçtiğimiz hafta boyunca Ethereum fiyatı %21 düştü ve haberin kaleme alındığı esnada 1.250 dolardan piyasalarda işlem görüyor.

Buterin, iflas haberinin ardından FTX CEO’su Bankman-Fried hakkında sert ithamlarda bulunmuş ve başına gelenleri hak ettiğini ifade etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!