Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alameda İflas Ederek Zoru Başardı: FTX’te Listelenecek Projelere Önceden İşlem Açıyordu

FTX ve kardeş şirketi Alameda Research’ü iflasa sürükleyen olayların ardından iki şirket için yeni iddialar ortaya atılmaya devam ediyor. Şimdi de Alameda Research’ün FTX’in listeleyeceği projeleri öğrenerek önceden yatırım yaptığı iddia edildi.

Wall Street Journal’in makalesine göre kripto analitik şirketi Argus, Alameda’nın FTX’in listeyeceği projeleri önceden öğrenerek piyasada kendisi için avantajlı bir durum yarattığını öne sürdü. Argus, Mart 2021 ve Mart 2022 arasında FTX’te listelenmiş Ethereum tabanlı 18 token’da toplamda 60 milyon dolarlık bir pozisyon aldığının altını çizdi.

Argus CEO’su Owen Rapaport, Alameda’nın ilgili tokenları daha sonrasında satıp satmadığının belirsizliğini koruduğunu belirtti. Owen, Alameda’nın satışların çoğunu zincir dışı yapmasının bu konuya yorum yapmayı zorlaştırdığını ifade etti. Yine de CEO, şirketin tüm tokenlarda FTX’te listelenmeden kısa bir süre önce pozisyon aldığını ve bu durumun tesadüfi görünmediğini öne sürdü.

FTX’in Alameda Research’e yaptığı yardımlar hakkında piyasada bir çok spekülasyon dolaşıyor. Geçtiğimiz günlerde CoinMetrics Ar-Ge Başkanı Lucas Nuzzi, Alameda’nın da ikinci çeyrekte Three Arrows Capital (3AC), Voyager Digital veya Celsius Network (CEL) gibi diğer kripto şirketleriyle beraber battığını ancak FTX tarafından suni bir likiditeyle ayakta tutulduğunu iddia etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!