Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kurumsalların Bitcoin’den Daha Fazla Tuttuğu Kripto Para Açıklandı!

Kurumsal yatırımcıların ilgisi Bitcoin’den (BTC) Ethereum’a (ETH) kaymaya başladı.

Kripto para borsası Bybit tarafından sunulan bir araştırma raporuna göre kurumsal yatırımcılar, son aylarda Ethereum’a daha fazla ağırlık vermeye başladı. Son veriler, kurumsal yatırımcıların portföylerinde Bitcoin’den çok Ethereum tutmaya başladığını gözler önüne serdi.

Kurumsal yatırımcıların bu fikir değişikliğine gerekçe olarak, mart ayında gerçekleşecek Ethereum Dencun yükseltmesi, spot Ethereum borsa yatırım fonu (ETF) onayına yönelik beklenti ve hisse kanıtı (PoS) mekanizmasına geçişle birlikte gelen anti enflasyonist yapı gösterildi. Bybit tarafından aralık ayında sunulan raporda, kurumsal yatırımcıların ilgisi daha çok Bitcoin üzerindeydi.

Ethereum, yılbaşından bu yana %33 değer kazanarak Bitcoin’in (BTC) %20’lik yükselişini geride bırakmayı başardı. Geçtiğimiz yıl gerçekten kötü bir performans sergileyen ETH/BTC paritesi ise son aylarda ciddi toparlanmalar yaşadı.

Öte yandan kurumsal yatırımcıların 2024 yılında daha risksiz varlıklara yöneldiği gözlemlendi. Bu tür yatırımcılar meme coin’ler, yapay zeka ve BRC-20 token’leri gibi volatilitesi yüksek varlıkları azaltarak Bitcoin ve Ethereum gibi daha istikrarlı yatırımlara yöneldi.

Geçtiğimiz aylarda çok iyi bir performans gösteren Solana bile kurumsal yatırımcıların portföyünde güçlü bir yer edinemedi. Kurumsal yatırımcıların hareketlerini gösteren son fon verileri de geçtiğimiz hafta Solana (SOL) yatırımlarından 3 milyon dolarlık çıkış olduğunu gözler önüne sermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!