Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kuzey Kore Kripto Para Borsalarına Saldırıyor

Birleşmiş Milletler raporuna göre Kuzey Kore kripto para borsalarına ve çeşitli bankalara saldırarak şu ana dek 2 milyar dolar değerinde para toplamayı başardı.

Dünyanın en gizemli ülkelerinden biri olan Kuzey Kore’nin tam olarak neler yaptığı bilinmiyor. Ancak özellikle geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde gün yüzüne çıkan bazı iddialar, Kuzey Kore’nin pek çok finans platformunu hacklediğini, pek çok borsaya saldırdığını öne sürüyor.

Reuters tarafından yapılan bir habere göre Kuzey Kore’nin bu faaliyetleriyle ilgili bir rapor da Birleşmiş Milletler’den geldi. BM tarafından yayınlanan bu rapora göre Kuzey Kore şu ana dek çeşitli kripto para borsalarına ve bankalara saldırdı ve bu saldırılar sonucunda epey yüklü miktarlarda para topladı.

Takip Etmesi Zor

Birleşmiş Milletler tarafından yayınlanan duyuruya göre Kuzey Kore, kitle imha silahlarını geliştirebilmek için büyük bir sıklıkla “detaylı siber saldırılar” düzenledi. BM, Kuzey Kore’nin bu saldırıların ciddi bir kısmını kripto para borsalarına düzenlediğini ve bu yüzden buradan çalınan paraları takip etmenin çok daha zor olduğunu söylüyor. BM uzmanları konu hakkında şu açıklamayı yapıyorlar:

“Kuzey Kore takip etmesi çok zor olan taktikler kullanarak para topladı. Bu taktikler geleneksel bankacılık sektörüyle kıyaslayınca çok daha az denetime ve regülasyona tabii tutuluyorlar.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment