Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Piyasa Payı Yine Uçuşa Geçti

Bitcoin’in kripto para piyasası genelindeki piyasa payı hızlı bir şekilde yükselmeye devam ediyor. Şu anki verilere göre bu payın yüzde 70’ye kadar dayandığını söylemek mümkün.

Kripto para piyasası son birkaç hafta içerisinde oldukça hareketli bir performans sergiledi. Bu süreç içerisinde Bitcoin de dahil olmak üzere pek çok koin zaman zaman değer kaybetti zaman zaman ise değer kazandı.

Ne var ki bu süreç içerisinde en hareketli performansı hep Bitcoin gösterdi. Diğer kripto paralar kayda değer oranlarda yükselemediler, değer kazanamadılar. Bunun başlıca sebebi Bitcoin’in piyasa payı olabilir.

Piyasa Hakimiyeti

Bitcoin şu anda kripto para piyasasının tartışmasız en büyük kripto parası olarak gösterilebilir. Çünkü Bitcoin gerek fiyat, gerek ticaret hacmi olarak diğerlerinden daha yukarıda.

Bitcoin tüm bunların yanı sıra özellikle piyasa değeri bakımından diğer kripto paralardan epey üstün durumda. Coinmarketcap verilerine göre kripto para piyasasının şu anki toplam değeri 317 milyar dolar düzeyinde. Bu sayının 217 milyar dolarlık kısmı Bitcoin’den, geri kalanı ise binlerce farklı kripto paradan geliyor.

TradingView verilerine baktığımızda görebiliyoruz ki Bitcoin’in piyasa payı son zamanlarda iyice yükselmeye başladı. Hatta bu oran şu anda yüzde 68.5’i geçmiş durumda ki bu seviyeleri en son Nisan 2017 tarihlerinde görmüştük.

Bitcoin’in piyasa payının yükselmesiyle birlikte piyasadaki diğer kripto paralar çok daha durgun olmaya başlayabiliyorlar. Bu oranın artmaya devam etmesi piyasayı ne yönde etkileyecek göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment