Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kuzey Kore, Kendi Kripto Parasını Geliştiriyor

VICE News’da çıkan haberlere göre, Kuzey Kore şu anda kendi kripto parasını geliştirmek için kolları sıvamış durumda. Son dönemde kripto para sektörünün gündemini hükümet fonlu hack saldırıları ile meşgul eden ülkenin, kripto para alanına eğildiği ve bu alanda ciddi çalışmalar yaptığı da ifade ediliyor.

Kuzey Kore hükümetinin, bu kripto para ile amaçladığı esas şeyin ise uluslar arası ambargodan kaçmak ve Amerika dominasyonlu global finansal sistemden bir kaçış yolu bulmak olduğu da gelen haberler arasıda.

Kuzey Kore Kültürel İlişkiler delegasyon üyesi Alejandro Cao de Benos da, yaptığı açıklamada şu anda bu kripto paranın halen çok erken bir aşamada olduğunu söylerken, şunları ekledi:

”Şu anda bu kripto parayı çıkarmak için oldukça erken bir aşamadayız. Buna değer verecek olan şeyleri araştırmaya devam ediyoruz. Bu kripto paranın Kuzey Kore Won’u ile eş değer olmayacağını söyleyebilirim. Onun yerine daha çok Bitcoin gibi bir kripto para olacak.”

Daha önce bilindiği gibi Kuzey Kore hükümeti tarafından fonlanan hackerların, borsaları hackleyerek ülkeye 670 milyon dolarlık kaynak soktuğu iddiası, BM tarafından dile getirilmiş ve bu olay çok büyük bir ilgi çekmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment