Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lagarde/AMB: Dijital Euro Geliştirmeye Hazır Olmalıyız

2 Ekim – Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, AMB olarak dijital euro çalışmalarını hızlandırdıklarını açıkladı. Bugünkü basın duyurusunda dijital teknolojilerin önemini vurgulayan Avrupa Merkez Bankası yöneticileri, Avrupa’nın dijital alanda yaşanacak gelişmelere karşı hazırlıklı olması gerektiğini belirttiler.

Avrupa Merkez Bankası bugün dijital para birimleri ile ilgili “kapsamlı bir rapor” hazırladığını duyurdu. AMB onaylı bu raporda dijital paraların önemi ve bu alanda yapılacak çalışmaların geleceği üstünde duruldu. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde tarafından da desteklenen bu raporda dijital euro hakkında neler söylendi?

Dijital Euro Duyurusundan Öne Çıkanlar

  • Dijital euro projesinin merkez bankası destekli, elektronik bir para türü olacağı söylendi.
  • Bu paranın banknotlardan farklı olmayacağı ve her Avrupa vatandaşının dijital euroya erişim sağlayabileceği açıklandı.
  • Dijital euronun nakit paranın yerini almayacağı, yalnızca ona takviye olacağı vurgulandı.
  • Christine Lagarde euronun “Avrupalılara ait olduğunu” ve AMB’nin görevinin onu “korumak” olduğunu söyledi.
  • Lagarde bu süreçte euroyu “dijital çağın gerekliliklerine uygun hale getirmek” gibi bir görevlerinin de olduğunu söyledi ve Avrupa Merkez Bankası’nın ihtiyaç duyulması halinde “dijital euro geliştirmeye hazırlıklı olması” gerektiğini açıkladı.
  • AMB Yönetim Kurulu Üyesi Fabio Panetta euronun dijital ortama aktarıldıktan sonra “uluslararası düzeyde daha iyi bir rol oynamaya başlayabileceğini” söyledi.
  • Dijital euronun ücretsiz şekilde erişilebilecek durumda olup evrensel olarak kabul göreceği ve güvenilir bir ödeme metodu olacağı vurgulandı.
  • Bunlara ek olarak AMB’nin henüz dijital euro konusunda kesin bir karar almadığının mesajı verildi.

Tescil Başvurusunda Bulundu Bile

Avrupa Merkez Bankası dijital euroya yönelik somut adımlar atmaya başladı. AMB’yi temsil eden Bock Legal adlı bir Alman hukuk firması, 22 Eylül tarihinde AB Fikri Mülkiyet Ofisi’ne bir tescil başvurusunda bulundu. AMB’yi temsil eden avukatların amacı dijital euro ismini tescillemek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment