Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Trump Kovid-19 Oldu, Bitcoin Fiyatı Düştü

ABD Başkanı Donald Trump eşiyle birlikte Kovid-19 olduklarını açıkladı ve Bitcoin fiyatı düşüşe geçti. ONS Altın fiyatı bin 914 dolara kadar çıkmışken Bitcoin (BTC) fiyatı 10 bin 400 dolara düştü.

ABD Başkanı Donald Trump bu sabahki tweetinde Melania Trump ile birlikte Kovid-19 testi olduklarını söyledi. Hem kendisinin hem eşinin testinin pozitif çıktığını açıklayan Trump, en kısa süre içerisinde “karantinaya gireceklerini” duyurdu. Trump bunu “birlikte atlatacaklarının” mesajını verdi.

Piyasalarda Nasıl Bir Etki Yarattı?

Trump tarafından yapılan Kovid-19 açıklaması hisse piyasalarında ani bir düşüşe yol açtı. Avustralya borsası bugüne %1.40’lık bir düşüşle başladı. Bu arada Amerika’daki S&P 500 vadelileri de %1.35 oranında değer kaybetti. Aynı süre zarfında Bitcoin fiyatı 10 bin 400 dolar seviyesine düştü. Altın ise %0.35 oranında değerlendi.

BitMEX Haberinin Etkileri Sürüyor

Bitcoin fiyatında yaşanan düşüş yalnızca Trump ile değil BitMEX haberi ile de bağlantılı. Amerika’da kripto para borsası BitMEX aleyhinde açılan dava ve BitMEX kurucusunun tutuklanmış olması Bitcoin fiyatının hızla düşmesine yol açtı.

New York’ta açılan davada BitMEX kurucuları Arthur Hayes, Ben Delo ve Samuel Reed bankacılık kanununu çiğnemekle suçlandılar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment