Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lagarde, FTX’in Çöküşünden Sonra Regülasyonların Önemini Vurguladı

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, kripto para borsası FTX’in çöküşünü örnek göstererek, sektörü regüle etmenin önemini vurguladı.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı, FTX’in yaşadığı çöküşle birlikte kripto para sektörünün ne kadar “stabil ve güvenilir” olduğunun gözler önüne serildiğini söyledi.

Lagarde, kripto paraları regüle etmenin önemini vurgularken, Avrupa Parlamentosu da Markets in Crypto-Assets (MiCA) adlı tasarıyı kabul etmeye hazırlanıyor.

Önümüzdeki yılın başında kabul edilmesi ve 2024’te uygulamaya konması beklenen MiCA, kripto para sektörünün büyük bir kısmını regülasyon çerçevesine alacak.

Lagarde’a göre Avrupa, MiCA’nın yürürlüğe girmesi sayesinde “yeniliğin bol, güvenilirliğin az olduğu (kripto para) dünyasında öncü” konuma gelecek.

Yine de, merkeziyetsiz finans gibi, kripto varlık dünyasının parçası olup da MiCA’nın kapsamına yeteri kadar girmeyen unsurlar var.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı, gelecekte bunların da regülasyon çerçevesine alınabilmesi için “ikinci bir MiCA’nın da gerekeceğini” düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!