Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lamborghini Artık Kendi Arabalarını Blockchain ile Takip Edecek

Dünyanın en büyük lüks araba markalarından Lamborghini, bazı arabalarını takip etmek için Blockchain’i kullanmaya başlıyor.

Lamborghini, dünyanın en büyük müşteri ilişkileri şirketlerinden Salesforce ile beraber çalışmaya ve Salesforce’un Blockchain hizmetlerinden faydalanmaya başladı.

Araba Takibi

Günümüzde Lamborghini bir marka araç açık artırma usulüyle satışa çıkarıldığı zaman o aracın her şeyden önce çok ciddi bir denetimden geçmesi gerekiyor. Lamborghini yetkilileri bu aracı toplamda 800-1000 farklı kritere göre değerlendiriyorlar.

Şirketin konu hakkında yayınladığı bilgilere göre bu süreç içerisinde fotoğrafçılarla, müzayede evleriyle, bayilerle, tamircilerle ve basın organlarıyla kapsamlı bir işbirliği yapmak gerekiyor. Tüm bu çabanın nedeni ise satışa çıkarılan aracın geçmişini tespit etmek ve araçtaki parçaların kontrolünü yapmak.

Lamborgini artık araçlarını kontrol etmek için bu kadar çaba göstermek zorunda kalmayacak. Çünkü artık işin işine Blockchain girmiş durumda. Lamborghini artık her arabasını detaylı bir şekilde kontrol etmeyecek çünkü her araba için önceden oluşturulmuş özel bir kayıt olacak. Bu kayıtta aracın önceki sahibine, aracın önceden girdiği bakım bilgilerine erişilebilecek.

Lamborghini ve Salesforce Blockchain, işbirliği yaparak Lamborghini marka araçların tespit edilmesini, denetlenmesini ve kontrolden geçmesini ciddi anlamda kolaylaştırıyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment