Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Jaguar Land Rover IOTA’nin Teknolojisini Kullanıyor

Jaguar Land Rover otomobil kullanıcılarının günlük hayatta karşılaştıkları bazı sorunları çözebilmek için IOTA ile işbirliği yapmaya başladı.

IOTA Desteği

Jaguar Land Rover tarafından yapılan açıklamalara göre şirket IOTA’nin desteğini almaya başlayacak. Jaguar Land Rover’ın yazılım mühendislerinden Aaron Hetherington, şirketin IOTA’yi özellikle trafikteki bazı sorunları takip etmek için kullanacağını söyledi.

Kendisinin YouTube’da yaptığı açıklamalara göre şirket, bazı araçlarda IOTA’nin teknolojisini kullanacak. Şirketin başlangıç aşamasındaki amacı Birleşik Krallık içerisindeki yol sorunlarını tespit etmek olacak.

IOTA teknolojisinin kullanıldığı araçlar seyir halindeyken yollardaki çukurları tespit edecek ve bu bilgi doğrudan Jaguar Land Rover yetkililerine aktarılacak. Şirket yetkilileri daha sonra bu çukurun ortadan kaldırılması ve asfaltın düzeltilmesi için yerel yetkililerle irtibata geçecekler.

Jaguar Land Rover tarafından yapılan açıklamalara göre bu proje, insanların günlük hayatlarına doğrudan etki edecek. Şirket bu yüzden yoldaki çukurları tespit eden araçların sahiplerine kripto para ile ödüller vermeyi planlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment