Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Laos Merkez Bankası Vatandaşları Kripto Paralara Karşı Uyardı

21 Mayıs tarihinde yerel bir haber kaynağı olan Vientiane Times’ın yayınladığı bir bildiriye göre, Laos Merkez Bankası halkı bir kere daha kripto para birimlerinin alımı, satımı veya direkt kendisine karşı uyardı. Banka halka ve finansal piyasa katılımcılarına gönderdiği yeni bildiride kripto para birimlerinin ülkede yasa dışı görüldüğünden bunların işlemleri için de aynı durumun söz konusu olduğunu ifade etti.

Banka daha önce finansal kurumların kripto para birimlerini kullanarak işlem yapmalarını ve bunlara yatırım yapılmasını da yasaklayarak tepkilere yol açmıştı. İddialara göre banka kripto para işleminde gönderenin ve alıcının anonim olmasından endişelenmekte ve ‘dijital paraların’ kara para aklamak için kullanılabileceğini düşünmekte. Konuya yakın bir kaynağın Vientiane Times gazetesine verdiği demeçte yetkililerin kripto para sahiplerini koruyacak yeterli ve ilgili güvenlik sistemlerine sahip olmadıkları da vurgulandı.

Kanada, Malta ve İsviçre gibi bazı ülkeler kripto para birimlerini belirli dereceye kadar kabullense de, küresel çapta birçok yönetici ve merkez bankası hala kripto paralara karşı olan kuşkularını dile getirmekteler ve bunları yasaklamaktalar. ABD içerisinde ise kripto para birimlerinin yasal statüsü eyaletten eyalete değişebilmekte. Örnek vermek gerekirse Ohio oldukça kripto para yanlısı iken, Kaliforniya Kongre Üyesi Brad Sherman kripto para birimlerinin tamamıyla yasaklanmasını talep edebilmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment