Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rus Yetkili: Teröristler Kripto Para Kullanıyorlar

Rusya‘daki federal güvenlik servisinin müdürü; Dünya genelindeki terör örgütlerinin git gide daha sık bir şekilde kripto para kullanmaya başladıklarını açıkladı.

Rusya’da FSB’nin yönetiminden sorumlu olan Alexander Bortnikov geçtiğimiz günlerde kürese kripto para kullanımıyla ilgili yeni açıklamala yaptı ve kripto paraların genel olarak yasa dışı amaçlarla kullanıldıklarını söyledi.

RBK gibi yerel kaynaklar tarafından yapılan haberlere göre Bortnikov kripto paraların özellikle terör örgütleri tarafından sıkça kullanıldıklarını düşünüyor. Bortnikov’a göre herhangi bir hükümet tarafından düzenlenmeyen ve herhangi bir sınıra bağlı kalmayan kripto paralar bu gibi yasa dışı amaçlarla kullanılabiliyorlar.

Dünya genelindeki terör örgütlerinin kripto para kullanımında artık adeta ustalaştıklarını söyleyen Bortnikov; teröristlerin birkaç farklı şifreleme metodunu kullanarak bu işlemleri iyice takip edilemez hale getirdiklerini belirtiyor:

“Teröristler; kendilerine küresel terör ağını desteklemek için para gönderen devletlerden ve örgütlerden aldıkları paraları başka bir yere aktarabilmek için elektronik ödeme sistemlerinden ve kripto paralardan faydalanıyorlar.”

Bortnikov terör örgütlerinin birkaç farklı gelir kaynağı olduğunu ve bu kaynaklar sayesinde yüklü miktarlarda para topladıklarını açıkladı. Kendisi tarafından yapılan açıklamalara göre bu gelir kaynakları arasında köle ticareti ve yasa dışı petrol satımı gibi şeyler var.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment