Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Latin Amerika ve Venezuela, Bitcoin Kabulü İçin Sıradaki Bölge Olacak

Latin Amerika kripto para birimleri için oldukça önemli bir bölge. Bölge içerisinde yer alan neredeyse bütün ülkeler şu an ekonomik konuda ciddi sıkıntılar çekiyor. Bu da Güney Amerika bölgesini finansal değişim için ön plana çıkarıyor. Kripto para birimleri arasında lider konumda yer alan Bitcoin de, şu sıralar bölgedeki kullanıcılar için favori durumda olan kripto para birimlerinden bir tanesi.

Latin Amerika Savaşı

Latin Amerika neredeyse her bir alanında finansal karmaşa yaşayan ender bölgelerden birisi. ABD sınırının altındaki bir çok ülke, finansal açıdan sıkıntılar çekiyor ve Venezuela ile Arjantin de bunların başını çekmekte. Özellikle Venezuela’nın lider olduğu hiperenflasyon, vatandaşları gıda alamayacak konuma getirdi ve bu durum yavaş yavaş komşu ülkelere de yayılıyor. Vatandaşlar da ellerindeki parasal değeri koruyabilmek için yavaş yavaş kripto para birimlerine doğru kaymakta.

Yakın zamanda gündeme gelen bir başarı hikayesinde de belirtildiği üzre, Venezuela ve Arjantin içerisindeki Bitcoin kullanımı özellikle son bir kaç ay içerisinde rekor seviyelere ulaştı. Ülke kendi kripto para birimi Petro’yu piyasaya sürmüş olsa da, bir çok insan bu yeni ulusal kripto para birimine güvenmiyor. Bunun yanı sıra zaten hükümetten ağzı yanan vatandaşlar, yine hükümet tarafından üretilen bir kripto paraya da pek sıcak bakmamakta.

Şu sıralar Latin Amerika içerisinde Bitcoin, Petro ve Dash arasında ciddi bir savaş devam ederken, basın saatine göre lider Bitcoin gibi gözükmekte. Bunun yanı sıra Dash da özellikle Latin ülkelerde ciddi bir artış yaşayan kripto para birimlerinden bir tanesi konumunda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment