Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsası Coinbase’in Üst Düzey Yetkilisi İstifa Etti!

22 Kasım tarihli Bloomberg haberinin aktardığına göre, dünyanın ve ABD’nin en büyük kripto para ve cüzdan platformlarından birisi olan Coinbase‘in idareden sorumlu üst düzey yetkilisi MikeLempres, bir Wall Street devi için çalışmak adına Coinbase’e istifasını verdi.

Eylül ayında Coinbase’in yasal işlerden sorumlu yöneticiliğinden, idareden sorumlu yöneticiliğe geçmesinden kısa bir süre sonra Andreessen Horowitz‘e geçiş yapmayı seçen Lempres, Bloomberg’in iddiasına göre ta Eylül ayında bile istifayı kafasına koymuştu.

ABD piyasasında hizmet veren bütün kripto para borsaları gibi, Coinbase de eyaletten eyalete değişen regülasyonlarla savaşmaya devam ediyordu ve bunun yanı sıra ABD içerisinde farklı kripto para birimleri için yeni statülerin ortaya çıkması durumuna karşı da kendisini koruma planı vardı.

Lempres gibi tecrübeli bir ismin yerini kimin alacağı konusunda henüz net bir bilgi gelmese de, şirketin yasal işlerinden sorumlu yöneticisi şu an için Brian Brooks konumunda .

Brian ise Lempres’in gidişi hakkında şunları ifade etti:

”Coinbase’in inanılmaz bir büyüme yaşadığı süreçte risk yöneticisi ve yasal sorumlusu olarak Mike, şirketin yasal ve yasalara uygunluk konusunda oldukça önemliydi ve bizim uyum konusunda olan güvenimizi ileri taşımaktaydı.”

”Kendisine Andreessen Horowitz bünyesindeki yeni pozisyonu için en iyi dileklerimizi sunuyoruz.”

Coinbase daha önce 2013 yılında yönettiği 25 milyon dolarlık fon girişiminde, ünlü risk sermayesi firması Andreessen Horowitz’den ciddi bir yatırım da toplamıştı. Horowitz bunun yanı sıra Ekim ayındaki fon sürecinde elde edilen 300 milyon dolarlık yatırıma da katkı sağladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment